Keskerakonna Tartu juhatuse siseheitlus sai alguse, kui piirkonna uus juht Jaan Toots hakkas ametist kangutama abilinnapea Monica Randa. Ametikohast kümne küünega kinni hoidnud Rand heideti erakonnast välja, aga Reformierakonnal sai koalitsioonipartneri segadustest eile lõplikult mõõt täis ja Keskerakond kaotas Tartus võimu.

"Süü selles kõiges on Monica Rannal, kes ei allunud erakonna juhatusele otsusele, et tal tuleb ametist lahkuda. Kui me vaatame kogu loo kronoloogiat, siis andis just tema kõige tugevama panuse koalitsiooni lagunemisse," ütles Toom.

Toom tõdes, et erakonna siseasjade lahendamine on kõige olulisem. "Kui me valime, mis on tähtsam, kas erakonna sisekliima või võim, siis muidugi esimene," ütles ta.

Eilse krahhi tõttu on kriitikanooled tabanud Tootsi. Endise Tartu piirkonna esimehe ja Keskerakonna keskjuhatusse kuuluva Aadu Musta sõnul lagunes koalitsioon Tartus tänu Tootsi võimumängudele. Eile ütles ta ERR-ile, et Tartu juhatus eeotsas Tootsiga peaks tagasi astuma.

Toom aga Tootsil kogu loos süüd ei näe: "Jaan Toots tegutses oma mandaadi piires." Tema sõnul on teine asi ka erakonna töö, mille osas pole Tootsile mingeid etteheiteid. "Tema eestvedamisel ollakse aktiivsed ja tehakse head tööd. Usun, et selles osas pole ka Aadu Mustal Tootsile midagi ette heita," ütles Toom.

Mis puudutab edasisi võimukõnelusi ja erakonna Tartu juhatuse sisekliima parandamist, on see Toomi sõnul siseringi teada ja teha. "Ma ei saa aru nendest, kes seda väljaspoolt kommenteerivad ega pea seda ka ise õigeks. Kui ma ka oleksin selle sees, siis kaaluksin hoolikalt, kas ma seda meedia kaudu kommenteeriksin," ütles ta.