„Kuigi ükski USA sõjaväelane 8. jaanuari Iraani rünnakus Al-Asadi lennubaasi vastu surma ei saanud, said mitmed abi plahvatuse põrutussümptomite pärast ja nad on endiselt jälgimisel,” teatas USA juhitud koalitsioon eile tehtud avalduses, vahendab CNN.

„Ettevaatusest transporditi sõjaväelased Al-Asadi baasist Iraagis Landstuhli regionaalsesse meditsiinikeskusse Saksamaal jälgimise alla. Kui nad tunnistatakse teenistuskõlblikuks, oodatakse sõjaväelaste naasmist pärast jälgimist Iraaki,” lisati avalduses.

Üks USA sõjaväeametnik ütles CNN-ile, et rünnakus sai viga 11 sõjaväelast.

Rünnak toimus vastuseks Iraani kindrali Qassem Soleimani tapmisele USA poolt.

Kohe pärast Iraani rünnakut teatas Pentagon, et 16 Iraani välja lastud raketti mingeid ohvreid kaasa ei toonud. USA sõjavägi nimetab ohvriks (casualty) nii vigastatuid kui ka langenuid.

USA riigikaitseametnik ütles CNN-ile, et otsus vigastustest kohe mitte rääkida oli ülema selle hetke otsus. Sümptomid tekkisid päevi pärast rünnakut ja sõjaväelased said arstiabi igaks juhuks.

USA keskväejuhatuse pressiesindaja, kapten Bill Urban ütles hiljem CNN-ile, et viga sai tõesti 11 isikut, kellest kaheksa viidi Saksamaale Landstuhli ja kolm Camp Arifjani Kuveidis.

„Standardprotseduurina vaadatakse kogu plahvatuse lähedal olnud isikkoosseis läbi ajuvigastuste suhtes ja kui peetakse vajalikuks, transporditakse kõrgema taseme ravile,” ütles Urban.