Reinsalu väljendas muret Iraani destabiliseerivate sammude üle regioonis ning kutsus üles neist hoiduma.

Reinsalu sõnul on pingete kasv õigustatult kogu Lähis-Ida regiooni ja maailma mure ning lahendus peab olema diplomaatiline. "Me ei saa lubada rohkem tsiviilohvreid. Ukraina reisilennuki allatulistamine oli tragöödia paljudele rahvastele ja oleme mõtetes ohvrite lähedastega," sõnas välisminister.

"Kutsun üles Iraani tegema täielikku koostööd õnnetuse sõltumatuks uurimiseks," ütles ta.

Reinsalu sõnul kuulab Eesti ÜRO Julgeolekunõukogu liikmena kõiki osapooli ja aitab erinevate kanalite kaudu lahenduse otsimisele kaasa, kuid rõhutas, et USA-l on õigus kaitsta oma kodanikke ja koalitsioonipartnereid. "Seda kordasin laupäeval telefonivestluses üle ka USA kolleegile Mike Pompeole," lisas minister.

Ühtlasi kutsus Reinsalu Iraani üles täitma võetud kohustusi, nagu tuumarelva arendamisest hoidumine ning täielik koostöö leppega hõlmatud riikidega. Ta küsis kolleegilt ka selgitust äsja avaldatud uudise kohta, justkui oleks Iraani president öelnud, et Lähis-Idas viibivad Euroopa sõdurid võivad olla ohus pärast seda, kui Ühendkuningriik, Prantsusmaa ja Saksamaa otsustasid kasutada Iraani tuumaleppe vaidluste lahendamise mehhanismi.

Reinsalu on New Delhis konverentsi Raisina Dialogue raames, kus ta teeb ettekande Eesti rollist ÜRO Julgeolekunõukogust aastail 2020–2021.