"Juhtunu sai võimalikuks seoses ohuga USA rünnakute kordumises, sedapuhku Iraani territooriumil, ehkki see ei õigusta tehtud viga. Ja kui mustade kastide läbivaatamine ja edasine uurimine ei tõenda Iraani sõjaväe tahtlikkust, ja seal on loogilised põhjused, miks seda ei saanud olla, tuleks juurdlus sellega lõpetada," ütles Kossatšov laupäeval ajakirjanikele.

"Juurdlus tuleb lõpetada lootuses, et juhunust õpitakse ja võetakse tarvitusele vajalikud abinõud," lisas duumasaadik.

Tema sõnul väärib tunnustamist eksimuse tunnistamine ja kahetsuse väljendamine. "Olulisim on pingete eskaleerimine Iraani ja selle piirkonna teiste riikide vahel, mis on Ameerika surve all," rõhutas Kossatšov.

Ühtlasi kutsus ta lääne meediat üles lõpetama "sekkumine [sellesse, et lennuk] lasti alla Venemaal valmistatud raketiga" või isegi "Vene raketiga". "Katsed jätkata Vene kaardi laudatoomist selles väga traagilises olukorras on täiesti ebamoraalne," märkis väliskomisjoni pikaajaline juht.

Ukraina rahvusliku julgeoleku ja kaitse nõukogu sekretär Oleksi Danilov teatas sel nädalal, et Ukraina uurijad soovivad otsida lennukatastroofi paigas Vene päritolu õhutõrjeraketi Tor tükke, mida sotsiaalvõrgustikes väideti seal olevat.

Teheran tunnistas ööl vastu tänast pärast mitut varasemat eitust, et tulistas kogemata alla Ukraina reisilennuki, mille pardal oli 176 inimest, nimetades seda "andestamatuks veaks". Iraani president Hassan Rouhani ütles, et "riik kahetseb siiralt seda katastroofilist viga".

Armee teatel lendas Ukraina lennuk sõjaväebaasi lähedale.