Eelmise aasta lõpus analüüsisid Õhtulehe ajakirjanikud käsimüügiravimite hindu Eesti apteekides ja leidsid, et ravimite hulgimüüjatele kuuluvad ketiapteegid küsivad ravimite eest soolasemat hinda kui hulgimüüjatest sõltumatud proviisorapteegid. Delfi liikus sammu võrra edasi ja võrdles haigekassa soodusnimekirjas olevate rohtude ehk retseptiravimite hindasid.

Tuli välja, et proviisorapteegid suudavad täpselt samu tooteid müüa odavamalt kui hulgimüüjatega seotud ketiapteegid. Seda isegi maal, kus kliente on vähe ning konkurendid puuduvad.

Kui ketiapteegid tegid Õhtulehe käsimüügiravimite hinnavõrdluse maha väitega, et selles ei arvestatud kliendikaartide mõju, siis soodusravimite puhul sama argument ei tööta. Nimelt ei anna kliendikaart retseptiravimite ostudele allahindlust, neilt ei kogune ka kliendikaartidele punkte ning rohtude eest ei saa tasuda kliendikaardi punktidega.

Täiendavalt tegi Delfi Õhtulehest peenema eristuse. Apteekide hulgast sai välja nopitud need, mis ei kuulu küll ravimite
hulgimüüjale, kuid kasutavad hulgimüüja kaubamärki, kuid kasutavad hulgimüüja kaubamärki (loe selle nädala Eesti Päevalehest). Selliste apteekide hinnakiri on hulgimüüja apteekidega võrdlemisi sarnane. Märksa suuremad erinevused ilmnevad kui hulgimüüja apteeke võrrelda täiesti iseseisvate apteekide omadega - nendega, mis ei kuulu hulgimüüjatele ega ka kasuta hulgimüüja apteegiketi kaubamärki.

Analüüs põhineb apteegiinfo.ee hinnakirjadel (Õhtuleht kasutas raviminfo.ee hinnakirju). Pealtnäha kajastub seal 239 apteeki, kuid 75 juhul piirdub hinnainfo märkega "Hinda küsige apteegist". Eelkõige kajastab apteegiinfo.ee Benu kaubamärki kasutatavate apteekide hindu.