„Viis julgeolekuallikat – kolm ameeriklast, üks eurooplane ja üks kanadalane – kes palusid end mitte nimetada, ütlesid Reutersile, et lääne luureagentuuride esialgne hinnang on, et lennukil tekkis tehniline rike ja seda ei kukutanud alla rakett. Oli tõend lennuki ühe mootori ülekuumenemise kohta, ütles Kanada allikas,” teatas Reuters.

Reuters märgib, et Ukraina lennuki allakukkumine langes ajaliselt peaaegu kokku Iraani raketirünnakuga USA baasidele Iraagis, mistõttu hakkasid inimesed oletama, et üks rakett võis reisilennukit tabada.

Ukraine International Airlinesi reisilennuk Boeing 737, mis pidi lendama Teheranist Kiievisse, kukkus mõni minut pärast õhkutõusmist alla.

Kõik pardal olnud 177 inimest hukkusid.

Lennufirma väidab, et lennuk oli tehniliselt korras, ega eelda meeskonna viga.

Hukkunute hulgas on kõige rohkem Iraani ja Kanada kodanikke. Kanada peaminister Justin Trudeau ütles eile pressikonverentsil, et lennuki reisijatest 138 pidid Kiievis ümber istuma Kanadasse suunduvale lennule. Iraani külastavad Iraani päritolu kanadalased kasutasid Torontost Teherani reisimiseks palju võimalust lennata Kiievi kaudu, sest otselennud puuduvad. Lennukis oli palju tudengeid ja akadeemilisi inimesi, kes sõitsid pühadeks koju.