Ukraina Rahvusliku Julgeoleku ja Kaitsenõukogu (RNBO) teatel oli alla kukkunud lennuki pardal 167 reisijat ja üheksa meeskonnaliiget, varem teatati, et lennuki pardal oli 180 inimest. RNBO teatel oli lennukis 11 ukrainlast (üheksa meeskonnaliiget ja kaks reisijat).

Ukraina välisminister Vadõm Prõstaiko avaldas Twitteris allakukkunud lennuki reisijate päritoluriigid.

„Praegu on meile teada järgmine informatsioon PS752 katastroofis hukkunute päritoluriikide kohta: Iraan – 82, Kanada – 63, Ukraina – 2+9 (meeskond), Rootsi – 10, Afganistan – 4, Saksamaa – 3, Suurbritannia - 3,” öeldakse teates.

Ukraina saatkond Iraanis kinnitas, et lennuki allakukkumise põhjustas mootoririke, mitte terrorism, ja et kõik pardal viibinud hukkusid. Hiljem asendas saatkond selle teate hägusema avaldusega, mille järgi juhtunu põhjuseid selgitatakse.

Ukraina peaminister Oleksi Gontšaruk hoiatas Kiievis vastuseks küsimusele, kas lennuki võis alla kukutada rakett, igasuguste spekulatsioonide eest, kuni selguvad juurdluse tulemused.

Väidetav pealtnägijate video lennuki allakukkumisest:

Iraani Punase Poolkuu organisatsiooni juht Morteza Salimi ütles varem, et tõenäosus, et allakukkunud lennuki pardal võis keegi ellu jääda, võrdub nulliga, vahendas agentuur ISNA.

Teherani päästeteenistuse esindaja teatas, et surnukehi on raske tuvastada nende ränkade vigastuste tõttu. Surnukehi kogutakse kokku umbes kahe hektari suuruselt alalt.

Kiievisse teel olnud Ukraine International Airlinesi Boeing 737 katastroofist teatas esimesena Iraani riiklik uudisteagentuur. Nende kinnitusel olid lennukil tehnilised probleemid. Samas Jordaania väljaanne Al-Hadath kinnitas, et lennuki tulistas alla Iraani pealinna õhutõrje.

Ukraina reisilennuki allakukkumine öise Iraani raketirünnakuga USA juhitava rahvusvahelise koalitsiooni sõjaväebaaside pihta Iraagis ilmselt seotud ei ole. USA kehtestas öösel lennukeelutsooni Iraani ja Iraagi kohal, et vältida võimalikke ohvreid tsiviillennukite seas.

Õnnetusse sattunud lennuk oli kolm ja pool aastat vana.

Eralennufirma Ukraine International Airlines lendab 38 lennukiga 88 sihtkohta. Enamik neist lennukeist on Boeing 737-800 ehk sama, mis Iraanis alla kukkus.

Iraanis arvatavalt alla tulistatud lennuki juhtumil on õõvastavalt palju sarnast 2014. aasta katastroofiga, kui Malaysian Airlinesi lennuk ligi 300 inimesega pardal Ida-Ukraina kohal alla tulistati, samuti kogemata, samuti õhutõrjerelvaga.