Märulivarustuses politseinikud ei lasknud senisel spiikril, opositsiooniliider Juan Guaidól parlamendihoonesse siseneda, vahendab Reuters.

Blokaad võimaldas valitseval Sotisalistlikul Parteil anda amet Luis Parrale, kes visati hiljuti ühest opositsioonierakonnast korruptsioonisüüdistuste tõttu välja.

President Nicolás Maduro valitsuse tegevuse mõistsid hukka USA, Euroopa Liit ja tosin Ladina-Ameerika riiki.

Opositsiooni parlamendiliikmed korraldasid ühe opositsioonimeelse ajalehe peakorteris oma istungi, kus valiti Guaidó, keda kümned riigid tunnustavad Venezuela seadusliku juhina, ametisse tagasi.

Selline areng kahjustab aga opositsiooni juba niigi hoogu kaotavat kampaaniat Maduro kukutamiseks ning tekitab kaks võistlevat parlamendi juhtkonda.

Guaidó juhtis eelmisel aastal liikumist Maduro võimult kukutamiseks, kuulutades tema 2018. aasta valimisvõidu pettuseks ja kuulutades end paralleelseks presidendiks, keda kiiresti tunnustasid enamik lääne- ja Ladina-Ameerika riike.

Maduro hoiab aga võimust kinni tänu jätkuvale sõjaväe ning Hiina, Kuuba ja Venemaa toetusele. Maduro sõnul on Guaidó USA marionett.