Teabe- ja telekommunikatsiooniminister Mohammad Javad Azari-Jahromi ütles oma avalduses, et Trump on "nagu Islamiriik, nagu Hitler, nagu Tšingis-khaan", vahendab uudistekanal Sky.

"Nad kõik vihkavad kultuure. Trump on ülikonnas terrorist. Ta õpib varsti ajaloost, et KEEGI ei suuda võita suurt Iraani rahvast ja kultuuri," märkis Jahromi.

Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif tuletas omalt poolt meelde, et kultuuriobjektide ründamine oleks sõjakuritegu. "Kultuuriobjektide ründamine on SÕJAKURITEGU," säutsus Zarif oma Twitteri kontol.

Välisministeeriumi pressiesindaja Abbas Mousavi lisas pärastlõunal, et järgmise sammuna kavatseb Iraan tuumaleppest kavandatust suuremal määral välja astuda. Ta ei täpsustanud, kas Teheran kavatseb oma tuumaprogrammi täielikult taastada.

Trump hoiatas ööl vastu tänast Iraani, öeldes, et USA on valmis ründama enam kui pooltsada Iraani paika, kui Teheran otsustab ameeriklastele mõjuvõimsa kindrali Qasem Soleimani tapmise eest vastulöögi anda.

"Olgu see hoiatus, et kui Iraan ründab ameeriklasi või ameerika vara, siis me ründame 52 Iraani paika, neist mõned väga kõrgel tasemel ja olulised Iraanile, Iraani kultuurile ning nendele sihtmärkidele ja Iraanile endale," teatas Trump.

Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei tõotas reedel, et Soleimani tapmise eest ootab ameeriklasi karm kättemaks. "Kõik sõbrad nagu ka vaenlased teavad, et vastupanu tee jätkub ning mudžaheede ootab sellel õnnistatud teel kindel võit," lausus ta.