Netanyahu sõitis Ateenasse, et allkirjastada kokkulepe gaasijuhtme ehitamiseks koos Kreeka ja Küprosega, vahendab BBC News.

Iisraelis kogunesid ametnikud arutama riigi julgeolekualast olukorda. Iisraeli saatkonnad ja kunsulaadid üle maailma on häireseisundis seoses murega Iraani võimalike rünnakute pärast, teatab kohalik meedia.

Netanyahu ei ole veel Soleimani tapmist kommenteerinud ja on palunud ministritel hoiduda sellest avalikkuse ees rääkimisest, teatas Jerusalem Post.

Iisraeli kaitseväe esindaja ütles AFP-le, et julgeolekukaalutlustel on otsustatud sulgeda suusakuurort okupeeritud Golani kõrgendikel.

Iisraeli armee raadio teatas, et sõjavägi on kõrgendatud valmisolekus, sest kardetakse, et Iraan võib rünnata oma regionaalsete liitlaste, nagu Liibanoni liikumise Hizbollah või palestiinlaste relvarühmituste Hamas ja Islami Džihaad kaudu.

„Nad ootavad õiget hetke konkreetseks kättemaksuks, võib-olla tulistades Iisraeli territooriumi šiiitide relvarühmituste kaudu Süürias ja võib-olla isegi Gazast,” kirjutas Iisraeli uudisteväljaande Ynet kommentaator Ron Ben-Yishai.

Iraan peab Iisraeli oma verivaenlaseks.

Iraani revolutsioonilise kaardiväe pressiesindaja, brigaadikindral Ramezan Sharif ütles, et USA ja Iisrael saavad Soleimani tapmise eest karmi vastuse.

„Täna on iisraellased ja ameeriklased pannud toime jultunud kuriteo, mis on vastuolus kõigi rahvusvaheliste regulatsioonide ja seadustega ning nad peaksid olema kindlad, et saavad karmi vastuse,” ütles Sharif Iraani televisioonis.

„Ameeriklaste ja sionistide hetkeline rõõm ei kesta kindlasti kaua ja muutub leinaks,” lausus Sharif.