"Inimesed kipuvad purjus peaga agressiivseks muutuma ja kahjuks võetakse konfliktide lahendamiseks sageli rusikad käiku," ütles politsei-ja piirvalveameti (PPA) operatiivjuht Priit Pärkna aastavahetust kokku võttes Delfile.

Kuigi Pärkna tõdes, et kõikides Eesti linnades toimunud avalikud üritused möödusid politsei jaoks pigem rahulikult, siis kahjuks 43 väljakutsel pidid politseinikud aitama siiski ka lähisuhtevägivalla ohvreid.

"Kõige rohkem teeb muret asjaolu, et paljudes eile abi vajanud peredes kasvavad lapsed, kes näevad vägivalda pealt ning tunnevad hirmu nii enda kui ka vanemate pärast," rääkis Pärkna.

Aastavahetuse ööl toimus politsei esindaja sõnul ka kolm raskemat liiklusõnnetust. Veidi enne südaööd toimus liiklusõnnetus Tallinnas Järvevana tee raudteeülesõidul, kus sai viga koguni kaheksa inimest. Uue aasta alguses oli liiklusõnnetus Puhja alevikus, kus kaks alkoholijoobes jalakäijat astusid ette sõiduautole ning varahommikul sai Narva-Jõesuus teelt välja sõitnud sõiduautos kannatada kolm inimest.

Tänavu tabati aastavahetusel samuti 19 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti ning Pärkna sõnutsi oli rõõm tõdeda, et politsei saab üha enam inimestelt teateid joobekahtlusega juhtidest. "Üheskoos panustades saame hoida ära raskeid õnnetusi ning tõsta meie liiklusturvalisust," lisas PPA operatiivjuht.

Pärkna tänas kõiki inimesi, kes pidutsesid aastavahetusel mõistlikult ning lisas, et uue aasta esimestel päevadel panustab politsei kindlasti rohkem liiklusohutusele, sest inimesed kipuvad endiselt istuma rooli peale alkoholi tarvitamist.

"Kindlasti viime läbi puhumisoperatsioone nii linnades kui maanteedel ning ühtlasi kontrollime kiirusest kinnipidamist," kinnitas PPA esindaja.