Plahvatus leidis aset Muqdishos tiheda liiklusega ristmikul, vahendab uudistekanal BBC.

"Plahvatus oli laastav ja ma võin kinnitada, et hukkus üle 20 inimese, haavatuid oli veel hulgaliselt," ütles politseiametnik Ibrahim Mohamed uudisteagentuurile AFP.

Ükski terroriorganisatsioon ei ole veel ohvriterohke plahvatuse eest vastutust võtnud, ent islamistliku al-Shababi võitlejad on seal varem korduvalt rünnakuid korraldanud.

Al-Shabab - islamistlike rühmituste liit, kes ühines al-Qaidaga - on tegutsenud enam kui 10 aastat. Terroristlik organisatsioon sunniti pealinnast välja alles 2011. aastal, kuid see kontrollib endiselt mitmeid piirkondi Somaalias.

Tunnistajad kirjeldasid sündmuskohal tapatalguid.

"Kõik, mida ma nägin, olid laiali pillutatud surnukehad... plahvatuse keskel, mõned neist tundmatuseni tuhastunud," ütles Sakariye Abdukadir, kes oli juhtunu ajal sündmuskohal.

Somaalia parlamendiliige Mohamed Abdirizak märkis, et lõplik hukkunute arv võib olla üle 90. "Andku Allah selle barbaarse rünnaku ohvritele armu," lisas endine sisejulgeolekuminister.

Varem sel kuul hukkus veel viis inimest, kui al-Shabab ründas poliitikute, diplomaatide ja sõjaväeohvitseride seas populaarset Mogadishu hotelli.