Tänasel eelistungil lepiti kokku süüasja sisulise arutamise ajakava. Kohtuasja arutamine planeeriti algava aasta veebruari lõppu ja märtsi. Kohtuvaidlus toimub 9. aprillil ning otsus planeeritakse välja kuulutada 16. aprillil.

Süüdistuse järgi otsustas Kask 30. juunil karistada enda tuttavat 16-aastast noormeest Kasparit, kes oli Kase hinnangul talle võlgu jäänud. Delfi andmetel võis tegemist olla kõigest 60-eurose võlaga.

Kase süüdistus ei piirdu aga mõrvaga — talle pannakse süüks veel avaliku korra raskes rikkumine, kehaline väärkohtlemine, politseiniku tapmisega ja tervisekahjustuse tekitamisega ähvardamine ning käraka varastamine.

Mõrv Kükitajal

Veel nädal enne traagilist tulekahjut olid noormehed sõbralikult koos jaanipäeva tähistanud, ent uurimine selgitas ka seda, et Kaspar oli Eduardilt ka jaanipäeva paiku rusikaga paar korda näkku saanud. Pidustustest jäid sotsiaalmeediasse aga üksnes sõbralikumad pildid, kus Kaspar ja Eduard ühes seltskonnas poseerisid.

Nädal hiljem, pühapäevase 30. juuni hommikuks oli semude ebastabiilsest sõbrasuhtest kujunenud pöördumatu vaen. Võlga nõudnud Eduard tuli koos sõber Rasmusega Kükitaja külla. Tõenäoliselt omaalgatuslikult süütas Kaspari vanaemale kuulunud maja Eduard, sest novembri keskpaigani kahtlustatava tiitlit kandnud Rasmus pääses süüdistusest ja osaleb juhtumis edaspidi tunnistajana.

Süütamine pidi toimuma siivsal kellaajal— Kaspari vanaema oli juba aiatööde kallale läinud, naabridki olid õues ja töömees tegi lähedal heina. Kaspar oli aga majas. Ta oli jäänud põleva maja teisele korrusele lõksu, sai raskeid põletushaavu ja suri vingumürgituse tagajärjel. Tulekahju avastas heina teinud tööline.

Päästjate saabudes ulatusid leegid akendest ja katuseharjast välja. Kohale jõudnud politsei sai kogutud tõendite põhjal kohe aimduse, et tegemist võib olla süütamisega. Kiirelt selgitati välja kahtlusaluste ring ja ööks vastu esmaspäeva oli politsei nii Rasmuse kui Eduardi kinni pidanud. Paar päeva hiljem rahuldas kohus prokuratuuri taotlusel varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud Eduardi vahistamismääruse. Rasmus jäeti käitumiskontrolli all vabadusse.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Maarja-Liisa Kõivi hinnangul pani süüdistatav sellega toime mõrva ehk tapmise piinaval, julmal ja üldühtlikul viisil, millest järeldab, et Kask ei hooli ühiskonnas kehtivatest reeglitest ja on ükskõikne nii vara kui inimelude suhtes.