"Vene riigipiiri ebaseaduslikku ületamist puudutava juhtumiga seoses võeti kaks inimest kaheks kuuks vahi alla," vahendas uudisteagentuur Interfax Leningradi oblasti Slantsõ linna kohtu pressiteadet.

MMA võitleja Vjatšeslav Datsiki peeti 22. detsembri ööl kinni Narva jõel, kui ta püüdis aidata oma sõbral paadiga illegaalselt Eestisse jõuda, teatas kolmapäeval kohalik meedia.

Juhtunuga seoses alustati meeste vastu kriminaalmenetlust.

Võitluskunstide harrastaja naine Viktoria rääkis portaalile 47news.ru, et ta Datsik aitas meest nimega Dmitri, kes nende perekonna elamut renoveeris. Ta lisas, et mehed võeti kinni Eesti pool piiri.

Viimati käis Datsik võitlusringis 15. detsembril, kui ta kaotas Kaasanis toimunud kikkpoksimatšis prantslasele Jerome Le Bannerile. Alles oktoobris vabanes ta vanglast, kuhu ta oli 2016. aastal pandud seoses Peterburi prostituutide ja nende klientide alasti tänaval marssima sundimisega.

2007. aastal tunnistas kohus ta pärast tervet rida kallaletunge ja rööve aga sootuks süüdimatuks ja saatis ta psühhiaatrilisele ravile, kust ta 2010, aastal Norrasse põgenes. Väljaandmise järel mõistis kohus mehe veel viieks aastaks vanglasse.