Päev enne seda, kui esindajatekoda hääletab süüdistuste üle võimu kuritarvitamises ja kongressi töö takistamises, ähvardas Trump kuueleheküljelises kirjas, et demokraadid hakkavad oma tegevust kahetsema järgmisel sügisel toimuvatel presidendivalimistel, vahendab CNN.

Kasutades valesid ja liialdusi väitis Trump, et isegi Salemi nõiaprotsessidel süüdistatutega käituti korrektsemalt kui temaga.

Trump süüdistas Pelosit „võltspühaklikkuses” kogu ametikuritegude protsessi käigus.

„Ükski intelligentne inimene ei usu, mida te ütlete,” kirjutas Trump. „Ajalugu mõistab teie üle karmilt kohut, kui te selle impeachment'i paroodiaga jätkate.”

Pelosi ütles kohaliku aja järgi eile hilisõhtul, et on näinud ainult Trumpi kirja põhisisu, ja kommenteeris: „See on tõesti haige.”

President nimetab Pelosi tegevust „kiuslikuks” ja väidab, et Pelosi on rikkunud ametivannet.

„Te solvate usklikke ameeriklasi, öeldes pidevalt „ma palvetan presidendi eest”, kui te teate, et see avaldus ei ole tõsi, kui see pole mõeldud negatiivses mõttes,” kirjutab Trump. „See on kohutav asi, mis te teete, aga teie peate sellega elama, mitte mina!”

Kirja ühes teises osas kirjutab Trump Pelosile: „Te ei tea ega hooli suurest kahjust ja valust, mida te olete põhjustanud minu pere suurepärastele ja armastavatele liikmetele.”

„Teie olete need, kes sekkuvad Ameerika valimistesse,” väidab Trump, lisades, et demokraadid „toovad valu ja kannatusi meie vabariigile teie enda iseka isikliku, poliitilise ja partei kasu saamiseks”.

Trump väidab, et ametikuritegude süüdistused ei sisalda mingeid kuritegusid.

Trump kinnitab ka, et demokraatide katse ta ametikuritegudes süüdi mõista on osa suuremast jõupingutusest 2016. aasta valimiste tulemuse eest kätte maksta.

„See ei ole midagi enamat kui ebaseaduslik, erakondlik võimuhaaramiskatse, mis viimaste meeleolude põhjal valimiskasti juures rängalt läbi kukub,” kirjutab Trump. „Te ei jahi ainult mind kui presidenti, te jahite kogu vabariiklikku parteid.”

Trump kirjutab, et Pelosi on „väga inetu sõna impeachment tähtsuse odavamaks muutnud”.

„Minnes edasi oma kehtetu impeachment’iga, rikute te oma ametivannet, te rikute oma truudust põhiseadusele ja te kuulutate avaliku sõja Ameerika demokraatiale,” kirjutab Trump.

Trump kasutas kirja ka oma valijatele sõnumi saatmiseks, öeldes, et ei anna alla võitluses ametikuritegude juurdluse vastu, ning lisas mõned oma „suurematest hittidest” demokraatide ja niinimetatud „Washingtoni soo” vastu.

Trump pühendab suure osa kirjast oma väidetavate poliitiliste võitude loetlemisele, öeldes, et demokraadid tahavad meeleheitlikult tähelepanu kõrvale juhtida majanduse olukorralt ja administratsiooni teistelt jõupingutustelt. Ta nimetab Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktori James Comey vallandamist „üheks meie maa parimatest otsustest” ning kritiseerib eraldi kongressi demokraate, sealhulgas Adam Schiffi, Jerrold Nadlerit ja Rashida Tlaibi.