Kahtlustatav kuritegu pandi teate järgi toime Viking Mariella kajutis ööl vastu laupäeva. Helsingi ja Mariehamni vahel aset leidnud sündmused sisaldavad aga Rootsi politsei teatel kummalisi asjaolusid.

„Me ei ole üldse kindlad, mis kajutis juhtus. Seda teavad ainult nemad kaks (naine ja mees),” ütles nädalavahetusel Stockholmis valves olnud prokurör Mathias Ehrhardt Iltalehtile.

Kahtlustatava ohvri meessõber teatas seksuaalkuriteost kõigepealt laeva personalile. Turvamehed pidasid kahtlustatava kinni ja viisid laeva arestikambrisse. Teavitati Stockholmi politseid, mis võttis kahtlustatava laeva sadamasse saabudes vahi alla.

Väidetav ohver läks koos meessõbraga Mariehamnis laevalt maha ja siirdus haiglasse uuringutele. Prokurör Ehrhardti sõnul helistati haiglast kohalikule politseile, kust aga naist küsitlema ei tuldud.

Põhjuseks oli see, et haigla sõnul ei tahtnud naine läbivaatusele kaasa aidata. Meessõber tahtis aga teha kuriteoavalduse.

Laeva valvekaamerate salvestustest on näha, et naine läheb koos kahtlustatava mehega viimase kajutisse, viibib seal paarkümmend minutit ja mõlemad lähevad seejärel naise ja tema meessõbra kajutisse.

„Seal polnud mingit tüli,” märkis Ehrhardt.

Rootsi võimud olid saanud informatsiooni, mille järgi jätkas naine haiglast lahkudes reisi Rootsi Kapellskäri. Ehrhardt saatis politseinikud laevale vastu, et saaks naise üle kuulata.

„Teda ei ole siiski kätte saadud. Ta ei olnud ka aluse reisijate nimekirjas,” imestas Ehrhardt.

Kahtlustatav Eesti mees on seksuaalkuritegu kategooriliselt eitanud. Ta lasti ülekuulamise järel vabaks.

Politsei ei ole üldsegi kindel, kas kajutis mingit kuritegu toimus. Võimud üritavad nüüd naist kätte saada, et kuulda tema versiooni sündmustest.