Põlissoomlaste parlamendiliige Riikka Purra rääkis muu hulgas oma varasematest töökohtadest, vahendab Ilta-Sanomat.

„Ma ei mõista, miks küll on kassatöö tõstetud esile nii negatiivselt. Kõigil poliitikutel ja otsustajatel võiks olla selja taga tööliseamet. Kahtlane, kui ei ole! Uhke postiljon, ettekandja, kassapidaja, lõbustuspargi töötaja, McDonald’si töötaja, müüja, lapsehoidja...

Endine Põlissoomlane, praegu sõltumatu Simon Elo väljendas samuti hämmastust.

„Hämmastav avaldus Eesti siseministrilt meie peaministri kohta. Ka mina olen olnud tööl näiteks müüjana, telefoni teel klienditeenindajana, aednikuna, restoranitöötajana ja annetuste kogujana. Igasugune aus töö kasvatab iseloomu!” märkis Elo.

Soome Koonderakonna parlamendiliige Sari Multala märkis, et Eesti siseminister peaks hoidma sellised idiootsused enda sees.

„Arvamusi võib muidugi olla, aga naabermaa siseminister peaks hoidma sellised idiootsused enda sees. Tõelist arusaamatust meie ajaloost ja poliitilistest tänapäeva erakondadest peegeldab viide kodusõjale. Huh,” kirjutas Multala.

Vasakliidu parlamendifraktsiooni esimees Paavo Arhinmäki mõistis samuti Helme jutu hukka.

„On ikka haruldaselt vastumeelne ja paranoiline jutt meie vennasrahva ministrilt. Selliseid vendi suurem osa soomlastest kindlasti ei igatse, aga Eesti parempopulistid paistavad igatsevat Soomes võimule vennasparteid Põlissoomlasi.”