Kuna endine kohtunik Kunman ise advokatuuri liige pole, tuli seaduse kohaselt taotlus anda sisse vandeadvokaadil Keresel.

"Tähtis on asja mitte maha matta," sõnas Leo Kunman Delfile. "Prokuratuur ei tahtnudki asja alustada, ütlesid, et pole tõendeid. Oleksin võinud sada tõendit juurde panna, ikka ei taheta alustada."

"Tähtis on asja mitte maha matta," sõnas Leo Kunman.

Alused Steven-Hristo Evestuse ja Triinu Olevi suhtes kuriteomenetluse alustamiseks on siiski jätkuvalt samad, tõendeid taotluse tasandil lisandunud pole: üleskirjutused Priit Kutseri lindistustest, mille kohaselt sundisid Evestus ja Olev Kutserit valetunnistusi andma.

Lindiga olla Kunmani sõnutsi kokku puutunud väidetavalt Savisaare vandeadvokaat ja ka teised advokatuuri liikmed. Kunman ise pole lindistusi kuulnud, ent usub sellega kokkupuutunute tõsiseltvõetavust ning ootab, et uurivad organid nendele uurimise käigus ligi pääseksid.

Tema silmis pole eelnevalt juhtumit täie tõsidusega võetud, mistõttu loodab Tallinna ringkonnakohtusse antud taotluse puhul süvendatumat uurimsprotsessi.

Asjade praeguse käiguga mitte kursis olev Evestus ütles, et tegemist on tavalise osaga kaebemenetluse protsessist: kui kõigepealt tegelevad sellega uurivad organid politseis ning järgnevalt prokuratuuris, siis kolmanda astmena tuleb menetlusel läbi käia ka ringkonnakohtust. "Tulebki nüüd ootama jääda, mis seal otsustatakse," märkis Evestus.

Loo tagamaad:

Läinud aasta septembris otsustas Harju maakohus lõpetada süüasja Priit Kutseri suhtes oportuniteedi alusel, põhjuseks teise astme kuriteo alla kvalifitseerumine - süütegu polevat suur ning avalik menetlushuvi puuduvat. Taotlejaks: toonane riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.

Asjale andis vürtsi juurde õigusringkondades liikuv sosin, mille kohaselt olevat Kutser saanud oportuniteedi osaliseks tänu kohtumiste salajastele lindistamisele ning nende altkäemaksuna kasutamisele - lintidelt olevat olnud võimalik välja lugeda Evestuse ja Olevi poolne surve Kutserile valetunnistuste andmiseks, mispeale pakuti Kutserile kriminaalasja lõpetamiseks oportuniteeti.

Kutseri tollane kaitsja Raiko Paas, kes viibis kõnealustel kohtumistel koos Kutseri, Olevi ja Evestusega, on öelnud, et tema silmis pole midagi sellist aset leidnud.

"Mina ei saa öelda, et teda oleks seal kuidagi surutud või survestatud. Meil käis arutelu erinevatel teemadel, nagu ikka käib arutelu. Käib otstarbekuste otsimine, eks kogu see menetlus oli küsitavate väärtustega," märkis ta Delfile tänavu oktoobris. "Aga kordagi ei tekkinud tunnet, et minu klienti sunnitakse valetama. Kui nii olnuks, siis ma kindlasti sekkunuks."