Üldkogul peetud kõnes tutvustas Michal Reformierakonna eesmärke ning rõhutas, et tänasel juhtimisel liigub Tallinn vales suunas. Kõnes tõi ta esile mitmeid probleeme nii Tallinna linnajuhtimises, elukeskkonnas ja kultuurielus, kuid kõlama jäi kolm põhiteemat.

Esmalt nimetas värske piirkonnajuht üha süveneva tulevikumurena linna segregeerumist. "Segregatsioon tähendab lihtsamalt trendina, et jõukamad ja kehvemini hakkama saavad linnakodanikud ja linnaosad eemalduvad üksteisest kiiremini. Nii sissetulekutes tänu elukohavalikutele kui rahvuspõhiselt. Tagajärjed sellel protsessil saavad olema rängad nii inimeste tulevikule kui majandusele."

"Üks juurpõhjus on haridus – kehvem riigikeele oskus annab kehvemad väljavaated panustada tulevikus, ülikoolis, tööelus ning määrab elukohavaliku, kus segregatsiooni nõiaring algab uuesti lastest. Hariduslik mahajäämus vene koolides on olnud pea aasta. PISA testides oleme maailma tipus, Euroopa meistrid, kuid siin jalad lohisevad," sõnas Michal ning lisas, et Reformierakonna plaan on pakkuda kõigile lastele parimat eestikeelset haridust. "Üleminek nõuab lisaraha haridusse, materjale ning aastaid aega – viis, vahest kümme aastat. Kuid nagu iga pika teekonnaga, see algab esimesest sammust."

Seejärel rääkis Michal, et Reformierakonna plaan näeb ette Tallinna kujundamist uute haridussuundade ja tehnoloogiate partneriks ja platvormiks. "Uued lahendused, isesõitvad autod meie tänavatel, linna transpordivoogude juhtimine, nii et kõik säästavad ajas ja kuludes, uued teekatted, mis säästlikumad, nutikad inimesed siin uusi maailmanimesid loomas. Selline peaks olema Tallinn. Või ehk juba Tallinn – Helsinki kaksikpealinn, püsiühendusega, arenev, atraktiivne."

Kolmanda valukohana mainis ta, et hädasti vajab ümberkorraldust Tallinna liiklus. "Tallinna liikluses kehtib endiselt printsiip – kõigil liiklejatel on ühtviisi ebamugav. Aga peaks olema teisti. Korralikud rattateed. Sellised, mis päris, mitte vaid värv teeservas. Sellised, kuhu lubame oma lapsed kooli, trenni ja kinno sõitma rattaga. Iga kord kui mõni sunnitud sõit jääb vanematel tegemata, kaob ummikust üks auto," rääkis Michal.

Kõne lõpus pöördus aga Michal erakonnakaaslaste asemel hoopiski keskerakondlase Jaanus Karilaiu poole: "Ja kui me juba siin oleme, siis ütlen siit puldist tänase valitsuse ühele loojale ja hoidjale Jaanus Karilaiule ja teistele keskparteilastele kes otsivad lõhet erakonnas, et toetan Kaja Kallast erakonna esimehena ning kandideerin Tallinna piirkonna eestvedajaks, mitte erakonna esimeheks."

Järgmised kohaliku omavalitsuste valimised toimuvad 2021. aasta sügisel.

Nii nagu erakonna esimees on peaministrikandidaat riigikogu valimistel, on Tallinna piirkonna esimees linnapeakandidaat järgmistel kohalikel valimistel.