Tulistaja haavas klassiruumis veel kaheksat inimest, sh politseinikke, kes jõudsid esimesena sündmuspaigale, enne kui ta võimuesindajate poolt maha lasti, vahendab uudistekanal Sky.

Saudi Araabia kuningas avaldas Ameerika Ühendriikide presidendile Donald Trumpile kaastunnet.

Florida osariigi kuberneri Ron DeSantise sõnul "tekib rohkesti küsimusi seoses sellega, et tegemist oli välisriigi kodanikuga, Saudi õhujõudude liikmega, kes siin meie pinnal väljaõppel oli".

"Otseloomulikult peab Saudi Araabia valitsus nende ohvrite jaoks asju paremaks tegema. Ja ma arvan, et nad on nüüd siin võlgu, kuna tegemist oli ühega nende kodanikest," ütles kuberner pressikonverentsil.

Maakonna šerif David Morgani sõnul jõudsid teated tulistamisest nendeni kella seitsme ajal hommikul. Tema sõnul uurib nende kõrval juhtunut ka Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) ja Alkoholi, Tubaka, Tulirelvade ja Lõhkeainete Amet (BATF).

Välisriikide sõduritele väljaõppe andmine USA mereväe pilootide treeningkeskuses ei ole ebatavaline, neid on seal sadu. Kõnealust õhuväebaasi nimetatakse ka USA mereväe lennunduse hälliks.

Trump säutsus ööl vastu tänast oma Twitteri kontol, et sai kõne saudide kuningalt Salmanilt, kes "ütles, et saudi rahvas on väga vihane tulistaja barbaarsete tegude pärast".

"Antud isik ei esinda mingil viisil saudi rahva meelsust," rõhutas Salman Trumpi vahendusel.

Tegemist on juba teise ohvritega tulistamisega USA mereväebaasis sel nädalal. Alles kolmapäeval tulistas mereväelane USA Pearl Harbouri mereväebaasis kolme tsiviilisikut, kellest kaks jätsid oma elu. Tulistaja tegi enesetapu.