Videost nähtub kahe mehe vaheline rüselus, milles üks haarab kööginoa ja asub teist pussitama. Pussitada saanud mees on kehaehituselt vähe suurem ja suudab asja kontrolli alla saada.

Video võttis üles kolmas mees, kellele kogu intsident meeletult nalja pakkus. Video tipneb sellega, et noaga end kaitsta või teist rünnata soovinud härrasmees pekstakse oimetuks. Kogu sündmus toimus tegelikult juba märtsikuus.

Tartu maakohus arutas juhtimit esmaspäeval ning kuulutas eile otsuse, millega tunnistas noa haaranud 31-aastasele Andrusele 2 aasta ja 8 kuu pikkuse tingimisi vangistuse.

Prokuratuuri süüdistuse kohaselt tarvitas Andrus Võrus enda korteris koos kahe eelnevaltmainitud härrasmehega alkoholi, kuid öösel tekkis Andrusel ühe oma külalisega suurem tüli ja rüselis, mille tagajärjel haaraski Andrus kööginoa.

Andrus asus noaga oma sõpra pussitama, lüües teda sellega kaela, reide ja kehasse. Nõnda põhjustas Andrus kannatanule eluohtliku tervisekahjustuse, mis konstateeriti ka süüdistuses.

Kohus mõistis Andruse süüdi ja mõistis talle karistuseks 4 aastat vangistust, mida vähendati 2 aasta ja 8 kuuni. Karistusaja hulka arvestati kaks päeva, mil Andrus viibis eelvangistuses ning karistus liideti talle Tartu Maakohtu varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega, millega määrati talle rahaline karistus 1000 eurot.

Seega jääb Andrusel liitkaristusena kanda 2 aastat 7 kuud ja 28 päeva vangistust, mida ei pöörata täitmisele tingimusel, et ta ei pane 3 aasta pikkuse katseaja vältel toime uut kuritegu ning järgib talle sätestatud kontrollnõudeid. Lisaks tuleb Andrusel tasuda ka menetluskulud.

Kohtuotsus ei ole veel jõustunud ning Andrusel on lisaks mustale südametunnistusele jäänud veel seitsmeks päevaks ka õigus apellatsioonile.