Kaskerakond sooviks anda ära 1,6 miljonit eurot katuseraha, EKRE tahaks laiali jagada 1,2 miljonit eurot katuseraha, sama palju jagaks ka Isamaa erakond ning sotsid tegid ettepanekuid vaid 200 000 euro eest. Reformierakond ainsana keeldus katuseraha ettepanekutest.


Kõik erakonnad soovivad kogudusi toetada, eriti paistavad sellega silma koalitsioonierakonnad. Keskerakond kulutaks 115 000 eurot Haabersti vaba aja ala rajamiseks. Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi selgitas Delfile, et see kerkib aadressil Õismäe tee 130a. "Asfaldiplats ei täida täna enam oma eesmärki ega ole atraktiivne piirkond elanike jaoks. Keskfraktsiooni riigikogu liikmete toel soovime ehitada avaliku spordiväljaku, mis Väike-Õismäel on tõepoolest vajalik ja oodatud. " Miks ei rahastata väljaku rajamist linna eelarvest? Hanimägi nendib, et eelarvevõimalused on alati väiksemad kui vajadused - seda nii Tallinnas kui mujal omavalitsustes. "Iga summa, mis on suunatud ükskõik milliselt eelarverealt noorte heaks, on igal juhul õige investeering."

EKRE tahab 20 000 eurot anda MTÜ Vaba Rahva Laulule, mille eesmärk on erakonna väitel kujundada loovust väärtustav ühiskond. Mullusel kontserdil astus teiste hulgas üles ka erakonnaliikme Jaak Madisoni elukaaslane Merit Männiste.

Lisaks soovib EKRE anda 20 000 eurot Eesti Naisteühenduste Ümarlaua sihtasutusele, selgitades, et naistel ja meestel on kõigis ühiskonnaelu valdkondades võrdsed õigused, kohustused, võimalused ja vastutus.

Keskerakond soovib anda 40 000 eurot Eesti Üürnike liidule, mille juhatuses on Heimar Lenk, Peeter Tedre, Thea Grepp ning Urmi Reinde. Reinde ning Tedre olid KE liikmed kuni 2017. aasta septembrini. Lenk on aga liige teadupärast senini. Erakond põhjendab toetust nii: "Tegutsemisvõimekad kodanikuühendused ning ühiskondlikult aktiivsed elanikud."

Isamaa soovib 40 000 eurot anda Paide muusika- ja teatrimaja hoone parendamiseks. Lisaks soovib näiteks Isamaa erakond toetada MTÜ Civitast 15 000 euroga, et nad Eesti kaitsevõimest ja -tahtest jutustavad dokumentaalfilmid toodaksid. MTÜ Civitast juhib 20 aastat Isamaa erakonnas olnud Berit Teeäär.

Sotsiaaldemokraadid soovivad 15 000 eurot panna rahvusvahelise korvpalliturniiri Tallinn Open 2020 korraldamise alla.