Eilses Delfi „Erisaates“ rääkisid Ernits ja keskerakondlasest riigikogulane Jaanus Karilaid maaeluministeeriumi kantsleri esmaspäevase vabastamise ümber puhkenud pahameeletormist ning seletasid endi nägemusi ses asjas.

Muuhulgas rääkis EKRE ridadesse kuuluv Ernits sellest, et kantsler Illar Lemettiga oldi rahuolematud juba tunduvalt varem ning mainis, et EKRE-le olevat laekunud taotlus isegi otse veterinaar- ja toiduameti (VTA) juhtidelt ministeeriumi kantsleri lahtilaskmise nõudega.

„VTA juhid pöördusid hiljuti huvitava toetusega meie poole, et kantsler Lemetti tuleks minema pühkida, kuna ta saab juhtnööre Reformierakonnast. Lemetti oleks ammuilma pidanud koha kaotama,“ rääkis Ernits „Erisaates“.

Täna võttis Delfiga ühendust VTA peadirektor Inderk Halliste isiklikult ja lükkas kogu jutu ümber, öeldes, et Ernitsa väited ei vasta mingil moel tõele.

Riigikogu liikme Peeter Ernitsa väide eilses Delfi „Erisaates“, kus viidati, et veterinaar- ja toiduameti juhid on pöördunud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna poole, ei vasta tõele,“ kinnitas Halliste.

VTA juht lisas juurde, et neil pole olnud mingeid etteheiteid Lemetti tööle. „VTA juhtkond pole toetanud tänaseks juba endise kantsleri lahkumist Maaeluministeeriumist. Ameti juhtide ja Illar Lemetti vaheline koostöö on olnud igati konstruktiivne ja hea,“ kinnitas ta Delfile.

1x
00:00