Bildi andmetel katkestasid vargad Dresdeni Grünes Gewölbe muuseumi elektritoite. Muuseumis asub üks Euroopa suuremaid juveelide ja õukonna-aarete kollektsioone, vahendab Reuters.

Politsei eraldas barokkpalees asuva muuseumi ja endiselt püütakse kindlaks teha, mis täpselt puudu on. „Me ei ole kindlaks teinud süüdlast ega ole kedagi vahistanud,” ütles politsei esindaja Marko Laske.

Kollektsioonile pani 18. sajandil aluse August II Tugev, Saksimaa kuurvürst ning Poola kuningas ja Leedu suurvürst aastatel 1697-1706 ja 1709-1733.

Muuseumi üks tuntumaid aardeid, 41-karaadine Dresdeni „Roheline Teemant” oli parajasti välja laenutatud New Yorgi Metropolitan Museum of Arti.

Muuseumi teised tuntud eksponaadid on India õukonna lauaskulptuur, mis on valmistatud kullast, hõbedast, emailist, vääriskividest ja pärlitest, ning 1701. aastast pärinev kuldne kohviserviis, mille valmistas õukonnakullassepp Johann Melchior Dinglinger.

Grünes Gewölbe aarded elasid üle Teise maailmasõja aegsed liitlaste pommitamised, aga langesid Nõukogude Liidu sõjasaagiks. Need toodi Dresdenisse tagasi 1958. aastal.

Saksi liidumaa peaministri Michael Kretschmeri sõnul oli vargus löök kogu liidumaale.