Justiitsminister Barr ütles, et kohut oodanud Epsteini enesetapp oli tingitud "reast vigadest". Ta tegi oma avalduse pärast seda, kui kahele Epsteini eest vastutanud valvurile esitati süüdistus vanglaregistrite võltsimises, vahendab uudistekanal BBC.

Justiitsministri sõnul vaatas ta isiklikult üle vangla turvakaameravideo, mis kinnitas, et keegi ei sisenenud kambrisse, kust Epstein augustis, nöör kaelas, surnuna leiti.

"Ma mõistan inimesi, kelle mõtted läksid kohe kõige halvemale stsenaariumile, sest [enesetapule] eelnenu oli täiuslik äparduste torm," ütles Barr.

Miljardärist Epstein, kes armastas pidutseda koos teiste rikaste ja kuulsatega, suri Manhattani kinnipidamiskeskuses, oodates kohut süüdistatuna kuni 14-aastaste tüdrukute seksuaalses väärkohtlemises.

Valvuritele, kelle ülesandeks oli jälgida vanglaüksust, kus viibis Epstein, esitati sel nädalal süüdistus vahetuse ajal magamises ja internetiportaalide sirvimises.

Valvurid Tova Noel ja Michael Thomas pidid Epsteini kontrollima iga poole tunni tagant, ent saatuslikul ööl kella 3 ja 5 vahel jätsid nad oma töö tegemata.

Miljardäri tuli iga 30 minuti tagant kontrollida, sest juba pea kuu varem leiti ta kambri põrandalt teadvusetuna, verevalumitega kaelal. Tõenäoliselt üritas ta juba toona end teise ilma saata.

Tema rangem järelvalve lõpetati nädal enne enesetappu, kuigi kontrollimine oli endiselt prioriteet.

Tuntud miljardäril oli algselt ka kambrikaaslane, ent tema viidi päev varem üle teise vanglasse - otsus, mida justiitsminister Barr nimetas üheks paljudest äpardustest: "Ma arvan, et kambrikaaslase olemasolu oli oluline ja uurime, miks temaga seal kedagi ei olnud".

Ta lisas, et New Yorgi prokurörid, kes jätkavad Epsteini kuritegude uurimist, "väidavad, et juhtumis on tehtud suuri edusamme. "Ja ma loodan, et suhteliselt lühikese aja jooksul saavutatakse käegakatsutavaid tulemusi," lisas Barr.