Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kretel Tamm selgitas, millest lähtudes politsei ja prokuratuur hindasid, et kellegi viivitamatu kinnipidamine või jõuline sekkumine ei olnud selle juhtumi puhul vajalik.

"Pärast avalduse saamist neljapäeval ning uuesti pärast kannatanu ülekuulamist reedel hindasid politsei ja prokuratuur, kui tõsiseltvõetav on ähvarduse sisu ja kui reaalne on tegelik oht," selgitas Tamm.

Politsei ja prokuratuur arvestasid nii Ranna kirjeldust telefonikõnest, mille käigus ähvardus tehti, ähvardusele eelnenud vestlust, ähvardaja isikut kui ka seda, et ähvardus tehti emotsionaalses seisundis kirgi tekitanud vaidluse käigus. "Jõudsime järeldusele, et kellegi viivitamatu kinni pidamine või muu jõuline sekkumine ei ole vajalik," sõnas Tamm.

Ohu tõsiseltvõetavuse hindamisel oli Tamme kinnitusel oluline ka see, et ähvarduse tegi abilinnapeaga samasse erakonda kuuluv üle 80 aasta vanune naine.

Rand sai ähvarduskõne nädal tagasi, 8. novembril. Rand kinnitas Delfile, et teatas ähvardusest politseile ja otsustas teemat rohkem mitte kommenteerida. Samuti ei soostunud Rand kommenteerima, kes ähvarduse tegi.

Möödunud neljapäeval otsustas Rand, et astub abilinnapea kohalt jaanuaris tagasi, sest seda oli soovinud erakonna Tartu piirkonna uus juhatus ja fraktsioon, kuhu Rand valituks ei osutunud. Rand oli varasemalt tagasiastumisest keeldunud, kuid pärast viis tundi kestnud läbirääkimisi möödunud neljapäeval andis ta järele. Lisaks Rannale soovib Keskerakonna Tartu piirkonna juhatus ka abilinnapea Madis Lepajõe lahkumist.