„Sõjamerelaevastiku väejuhatuses arutatakse Balti laevastiku jaoks projekti 636.3 diiselelektriliste allveelaevade seeria ehitamise küsimust,” ütles üks allikas TASS-ile. Ta lisas, et Kalibreid kandvate allveelaevade ilmumine Balti laevastikku suurendab oluliselt Venemaa löögipotentsiaali Läänemerel.

TASS-i teine allikas märkis, et seerias Balti laevastiku jaoks ei pruugi olla kuut allveelaeva, nagu on teistes laevastikes, vaid vähem.

Venemaa sõjamerelaevastiku väejuhatusest TASS kommentaari ei saanud.

Venemaa Ühendatud Laevaehituskorporatsiooni kuuluv ettevõte Admiralteiskije Verfi on varem ehitanud kuus projekti 636.3 allveelaeva Musta mere laevastiku jaoks. Erinevas ehitusstaadiumis ja projekteerimisel on veel kuus seda tüüpi allveelaeva Vaikse ookeani laevastiku jaoks. Kõik projekti 636.3 allveelaevad on varustatud raketikompleksiga Kalibr-PL. Musta mere laevastiku seda tüüpi allveelaevadelt anti Vahemerelt raketilööke Süüriasse.

Projekti 636.3 (NATO nimetus Parandatud Kilo-II) allveelaevad on 74 meetrit pikad ja nende maksimaalne veeväljasurve on üle 3900 tonni. Vastupidav korpus võimaldab töösügavust sukeldumisel 240 meetrit ja piirsügavus on 300 meetrit. Tegevusulatus on kuni 7500 miili. Peamised relvad on raketikompleks Kalibr-PL. Raketid Kalibr lastakse välja vee alt torpeedoaparaatide kaudu.