Õiguskaitseorganite allikate teatel läksid politseinikud Carvajali majja Madridis teda pärast reedest kohtuotsust vahistama, aga ei leidnud teda, vahendab AFP.

Carvajali advokaat María Dolores de Argüelles ütles, et teda ei teavitatud, et mees kavatsetakse vahistada, ega tea tema asukohta.

Septembris lükkas Hispaania kohus USA väljaandmistaotluse tagasi selle alusel, et see oli „ebamäärane” ja „poliitiliselt motiveeritud”, ning andis selle asemel korralduse Carvajali vabastamiseks eeluurimisvangistusest, kus ta oli olnud alates vahistamisest Madridis 12. aprillil.

See otsus kutsus esile USA välisministeeriumi protesti, kust teatati, et loodetakse, et kohtunikud muudavad oma otsust.

Reedel muutiski kohus oma otsust pärast prokuratuuri apellatsiooni, kuigi otsuse kõiki üksikasju ei ole avaldatud.

Esmaspäeval kirjutas Carvajal Twitteris: „Ei minu advokaate ega mind ei ole ametlikult teavitatud ühestki kohtuotsusest, mis puudutab minu kaasust.”

Advokaat väitis, et ei ole ka tänaseks saanud reedese otsuse täielikku koopiat.

Venezuela presidendi Nicolás Maduro administratsioon võttis Carvajalilt hüüdnimega El Pollo (Tibu) auastme pärast seda, kui ta väljendas veebruaris toetust end Venezuela presidendi kohusetäitjaks kuulutanud Juan Guaidóle.

Carvajal põgenes seejärel laevaga Dominikaani Vabariiki ja edasi Hispaaniasse.

Carvajal on aga ammu olnud tagaotsitav USA rahandusministeeriumi poolt. Teda kahtlustatakse Colombia Revolutsiooniliste Relvajõudude (FARC) narkoärile kaasaaitamises. 2011. aastal New Yorgis esitatud süüdistuses väidetakse, et Carvajal koordineeris enam kui 5,6 tonni kokaiini transporti Venezuelast Mehhikosse 2006. aastal. Selle lõplik sihtmaa oli USA.

Üks USA narkootikumide vastase võitluse agent süüdistas Carvajali ja Venezuela endist presidenti Hugo Chávezit ennast koostöös FARC-iga.

Agent väitis, et Carvajal oli niinimetatud „Päikeste Kartelli” (Cartel de los Soles) liige. Tegemist on väidetava võrgustikuga Venezuela sõjaväes ja valitsuses, mis abistas ja õhutas narkoäri.

Agendi sõnul tegi kartell koostööd FARC-i juhtidega, et koordineerida narkoäri Venezuelas ja Colombias „relvana USA vastu”.

New Yorgi vandekohus on väitnud, et Cartel de los Soles tegutses alates 1999. aastast ja üks selle välja öeldud eesmärke oli „ujutada USA kokaiiniga üle”.

Vandekohus süüdistas Carvajali raskelt relvastatud kaitse pakkumises narkosaadetistele USA-sse.