Skandaal pälvis mullu talvel ohtralt tähelepanu, toona oli juttu isegi 150 000 eurost, ent nüüd kirjutab põhjanaabrite meedia, et number oli ikka veidi väiksem. Mees tunnistas oma teod nii ülekuulamisel kui ka esimese astme kohtus üles ja rääkis politseile ka üksikasjadest. Meest ähvardab vanglakaristus, mis küll jääb ilmselt tingimisi karistuseks, vahendab Iltalehti.

Kannatanu Veikkaus oleks tahtnud kogu kohtuprotsessi koos selle materjalide ja ka eeluurimistoimikuga salajaseks kuulutada, aga kohus sellega ei nõustunud.

Süüalune seletas seifi tühjendamist paanikaga, mis tekkis, kui ta mõistis, et tööandja oli saanud vihjeid tema varasemate varguste kohta. Ta lahkus keset vahetust töökohalt, käis kodus hüvastijätusõnumit jätmas ja läks Tallinna laevale.

Laeval noormehe rahapillamine veel suurt hoogu sisse ei saanud, kuigi pardakaardi järgi reisis ta äriklassis. Laevast ostis ta siiski jaki, mütsi ja alkoholi.

Esimene suurem arve tuli takso eest. 19-aastane mees sõitis Tallinna sadamast taksoga Pärnusse. Mees võttis nädalaks hotellitoa ja maksis umbes 700-eurose arve.

Mehele meeldisid arvutimängud ning ta ostis Pärnust muu hulgas mängimiseks mõeldud sülearvuti ja sellesse mänge.

Järgmisel päeval otsustas mees, et läheb Tallinna. Ta oli hotellitoas ilma maksmata söönud ja jättis sinna raha. Pealinnas läks süüalune enese sõnul Blue hotelli, kus tuba maksis 700 eurot kahe öö eest.

Viru keskusest ostis mees mantli, kingad, koti ja veel arvutimänge. Kahe päeva pärast vahetas mees hotelli: seekord maksis kaks ööd üle tuhande euro.

Rõivakauplustes meeldis mehele eriti Armani, mille tooteid ostis ta ohtralt, ka näiteks aftershave’i.

Mees sai teada, et Eesti politsei on tal jälil. Ta kolis Tallinnast väljas asuvasse hotelli. Kahe öö hind oli 240 eurot.

Tallinnas käis mees veel kinke kaasa ostmas. Ta arvas, et võiks naisele uueks aastaks sõrmuse kinkida ja siis end politseile üles anda.

„Ostsin ehtepoest ühe sõrmuse kingituseks. See maksis minu mäletamist mööda 1200 eurot. Tegelikult on sellel seal kotis ka tšekk juures,” rääkis mees. „Läksin poodidesse ringi käima ja ostsin riideid ja suurema reisikoti ja lõhnavett Stockist. Lasin juukseid lõigata.”

Mees võeti kinni viimasest hotellist 29. detsembril. Ta oli jõudnud varastatud raha eest osta kaks reisikotitäit ja ühe spordikotitäie esemeid.

Oma rahakulutamist hindas mees järgmiselt:

Internetipoed: umbes 1500 eurot.

Ostud laeval: mõnisada eurot.

Taksosõidud: 500 eurot.

Hotelliarved: umbes 3300 eurot.

Arvutid ja tarvikud: 2500 eurot.

Mängukonsoolid: 1500 eurot.

Tahvelarvuti: üle 1100 euro.

Riided, aftershave’id jm: 1000 eurot.

Toit ja alkohol: üle 1000 euro.

Kasiino: 600 eurot.

Sõrmus pruudile: 1150 eurot.