Kohapeal viibinud Delfi videoreporter filmis üles meeleavaldustel valitsenud meeleolu ning tema kaamerasilma ette jäi ka osapoolte omavaheline suhtlus.

Üldiselt käitusid mõlemad osapooled viisakalt, aegajalt peeti maha vaid väikene sõnelus.

Ajaleht LP kirjutas tänases lehes, et Tartus toimub EKRE eestvedamisel Tartus mitu meeleavaldust LGBT+ noorte aruteluõhtu vastu ning inimesi tuuakse lausa bussiga kohale.

Tartu noortekeskustes korraldatakse pidevalt erisuguseid üritusi, millest enamik avalikkuse tähelepanu ei pälvi. Tartu linna noorsooteenistuse osakonna juht Piret Talur selgitab, et noortelt küsitakse pidevalt tagasisidet, millistest teemadest nad nad rohkem teada soovivad – seda käsib ka noorsootöö seadus. Seega otsustati noorte soovil korraldada üks aruteluõhtu LGBT+ (lesbide, geide, biseksuaalsete, transsooliste ning muu seksuaal- ja sooidentiteedi ja eneseväljenduse) teemal, kus arutletakse teismeliste kogemuste ja teemaga seotud stereotüüpide üle.

Üritus sai pahameele osaliseks juba oktoobri keskel, kui EKRE Tartu ringkonna juhatuse liige Silver Kuusik tegi Facebooki gruppi „EKRE sõprade klubi” postituse, milles kutsus inimesi aruteluõhtu vastu meelt avaldama. Ta märkis, et „ajupesuüritus” on mõeldud eelkõige noortele vanuses 13–18, mis tähendab, et osaleda võivad veel nooremad. „Ma ei tea, mida teavad nii noored kodanikud kaasa rääkida üldse seksiteemadel, kuid mõistan teatud jõudude survet selle ajupesu tegemiseks,” kirjutas Kuusik. „Kutsun sind, hea heterost mõttekaaslane, üles samal ajal tulema, kaitsma ja presenteerima heteroperekonna väärtusi ja tõekspidamisi selle sama maja juurde alates 17.30-st samal päeval. Võta kaasa oma kaaslane ja teie ühisest armastusest sündinud vili (või viljad). Tule ja aita kaitsta meie isamaad ja meie tõekspidamisi!”

Piret Talur on saadud tagasisidet kirjeldades napisõnaline, kuid möönab, et see on läinud isiklikuks ja solvavaks. „Isiklikud solvangud noorsootöötajate vastu on ületanud sellise piiri, et me oleme võtnud ühendust advokaadiga ja kaalume edasisi samme,” ütles Talur.

Jaga
Kommentaarid