„Teatame, et täna, 2019. aasta 29. oktoobril kell 12.00 algas mõlema poole tagasitõmbamisprotsess lõigul nr 2 Luganski oblasti asula Zolote-4 piirkonnas,” öeldakse teates, vahendab UNIAN.

Jõudude tagasitõmbamise algust kinnitas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissioon.

Ukraina ühendjõudude operatsiooni staabist teatati, et tagasitõmbamise protsessi alustati seoses seitsmepäevase relvarahurežiimiga.

Sealjuures märgiti, et Venemaa ebaseaduslikud relvaformeeringud tulistasid viiel korral suurekaliibrilistest kuulipildujatest, granaadiheitjatest ja käsirelvadest, aga see toimus väljaspool lõiku, kust tagasi tõmbuti.

„Ukraina pool võtab tarvitusele kõik vajalikud meetmed ning jõudude ja vahendite tagasitõmbamine ei nõrgesta Ukraina allüksuste kaitsevõimalusi nimetatud lõigul, võimud aga ei jäta mingil juhul kohalikku elanikkonda ilma tähelepanuta, sest kõik toimingud viiakse läbi ühe eesmärgiga – ohutus osutatud tagasitõmbumislõikudel, rahulike elanike ja sõjaväelaste elu ja tervise säilitamine,” öeldakse teates.

Donbassi olukorra reguleerimise kolmepoolse kontaktgrupi kohtumisel Minskis vägede tagasitõmbamisest Petrovskes ja Zolotes kokkuleppimisest teatas 1. oktoobril Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Kokkuleppe järgi peavad pooled tõmbama oma väed ja relvastuse ühe kilomeetri kaugusele eraldusjoonest.

Seni on selle alustamine aga veninud.