Karilaid kirjutas sotsiaalmeedias, et riigikogus tehti mingi aeg tagasi poliitikutele tervise test ja tugevaima tervisega saadiku tiitli sai Jüri Ratas, kellel on suur ja tugev süda. "Seepärast läheb mõnedel tundlikel ajakirjanikel erutusest pulss liiga kõrgele, kui Keskerakond, EKRE ja Isamaa aeg ajalt üksteise piire kompavad," kirjutas Karilaid.

"Kõrge pulsiga võib paigast minna ka selge silmavaade. Täpselt nii juhtus Eesti Päevalehe ajakirjaniku Vilja Kiisleriga, kes fikseeris eilses arvamusloos spordireporterlikult EKRE lööke Ratasele kõhtu ja näkku," märkis Karilaid ja lisas, et tegemist oli tavalise poliitilise argipäevaga. "Jüri tervis on jätkuvalt hea, ühtegi vigastust näos ega kõhus pole, jume on Eesti kliima kohta igati normis," ütles Karilaid.

Karilaiu sõnul on see, et ajakirjanikud tahavad olla poliitikud, erinevate uuringutega kordi tõestatud ning poliitikas saab tõesti olla ka erakonda kuulumata. "Keeleline stiil ja sõnakasutus on relvad, iga lause võib peegeldada mingit ideoloogiat." Karilaiu sõnul on see, et poliitikud ja ka ajakirjanikud üksteisele niinimetatud viljapeksu korraldavad, igati tavapärane. "Nooremad poliitikud, ka ajakirjanikud, ikka üllatuvad nii, et jäävad silmamoonduste lõksu ja elatakse välja oma soovunelmaid. Nii tuleb suhtuda ka Vilja Kiisleri arvamusloosse."

Reaalses elus käib Karilaiu kinnitusel igapäevane rutiinne töö. "2020. aasta riigieelarve on läbinud esimese lugemise, ohjeldatakse kasumijanuste kommertspankade tegevust, start-up ettevõtjate tegevuse hõlbustamiseks on sisse antud äriseadustiku muutmise eelnõu, mis liberaliseerib meie ärikeskkonnas toimetamist ja annab võimaluse kiiremini kaasata rahvusvahelisi investeeringuid, töös on ka erakapitali kaasamise programm suuremahulisteks investeeringuteks, jätkub töökohtade hajutamine üle Eesti ja järgmisel aastal hakkavad kerkima jalgpalli sisehallid," loetles Karilaid. "Kiirem majanduskasv, kõrgemad palgad ja parim tervishoiuteenus – selle nimel teeb võimuliit tööd," lisas ta.

Vilja Kiisleri hinnangul on peaminister Jüri Ratas on seni koalitsioonipartnerilt EKRE-lt kõrvakiile saades iga kord teise põse ette keeranud, ent praeguseks on koalitsioonipartner asunud kõrvakiilude asemel jagama maksahaake. Nimelt ründab EKRE veebiväljaane Uued Uudised peaministrit viisil, mida varem pole tehtud: too polevat õige kristlane, sest tolereerib „silmakirjaliku ja valedele rajatud LGBT-ideoloogia riiklikku rahastamist”. Peaministri kallale läheb koalitsioonipartner Kiisleri sõnul sel viisil esimest korda, kuid keskerakondlasest sotsiaalministrit ja võimuliidu ühte peamist arhitekti Tanel Kiike on Uued Uudised rünnanud juba pikemat aega ja üsna räigelt.