Valge Maja fotograafiabüroo endine direktor Souza seadis foto tegemise ajahetke kahtluse alla pühapäeva hommikul, vahendab Newsweek.

„Reid, nagu teatati, leidis aset kell 15.30 Washingtoni aja järgi. Foto, nagu näitavad kaamera IPTC andmed, tehti kell „17.05.24”,” kirjutas Souza pühapäeval Twitteris. Ta vastas Valge Maja sotsiaalmeedia direktori ja presidendi assistendi Dan Scavino Jr-i säutsule.

Situatsiooniruumi foto tegi laupäeval Valge Maja ametlik peafotograaf Shealah Craighead, kes on varem olnud esileedi Laura Bushi ametlik fotograaf.

Laupäevasel situatsiooniruumi fotol on Trump, asepresident Mike Pence, riikliku julgeoleku nõunik Robert O’Brien, kaitseminister Mark Esper, staabiülemate ühendkomitee esimees, kindral Mark Milley ja staabiülemate ühendkomitee erioperatsioonide asedirektor, brigaadikindral Marcus Evans. Kõik mehed on kangetes poosides ja kõõritavad kaamerasse.

Trumpi foto on palju sümmeetrilisem ja organiseeritum, kui Obama situatsiooniruumi foto, mis tehti Osama bin Ladeni tabamise operatsiooni ajal 2011. aastal.

Üks teine Twitteris kasutaja ütles, et ei ole ju võimatu, et Trump ja kindralid ootasid kaks tundi hiljem meeskonna naasmist baasi, kui foto tehti. Souza möönis, et see on võimalik.

Veebilehe Daily Kos trendiuudiste juht Jennifer Hayden märkis, et Trumpi golfiväljasõitude jälgija näitas, et president mängis Washingtoni aja järgi kell 15.33 golfi. Samal ajal operatsioon käis.