Nusrat suri aprillis väikelinnas Fenis, mis asub umbes 160 kilomeetri kaugusel pealinnast Dhakast, vahendab BBC News.

Õpetaja, keda Nusrat ahistamises süüdistas ja kaks tema klassiõde olid süüdimõistetute hulgas.

Nusrati mõrv šokeeris kogu Bangladeshi ja viis meeleavaldusteni.

Kohtuprotsess oli üks kiiremaid riigis, kus selliseid juhtumeid arutatakse tavaliselt aastaid. Prokurör Hafez Ahmed ütles ajakirjanikele, et Bangladeshis ei pääse keegi pärast mõrva karistuseta.

Süüdimõistetute advokaadid teatasid, et kaebavad edasi.

Nusrati surma uurimine paljastas vandenõu tema vaigistamiseks. Osalesid tema oma klassikaaslased ja mitmed mõjukad mehed kohalikust kogukonnast.

Täna mõisteti kohtus süüdi kolm õpetajat, sealhulgas kooli juht Siraj Ud Doula, kes politsei teatel andis käsu Nusrati tapmiseks vanglast. Kaks süüdimõistetut on Bangladeshi valitseva erakonna Awami Liiga kohalikud juhid Ruhul Amin ja Maksud Alam.

Leiti, et mitmed kohalikud politseinikud tegid süüdimõistetutega koostööd ja levitasid valeinformatsiooni, et Nusrat tegi enesetapu.

Nusrati perekonnale, kes toetas tema otsust teatada ahistamisest politseile, anti politsei kaitse, teatas kohalik meedia.

Selle aasta 6. aprillil meelitati Nusrat kooli katusele. 11 päeva varem oli ta teatanud politseile, et kooli juht oli teda sobimatult puudutanud.

Nusrati piiras seejärel sisse neli või viis burkat kandnud inimest, kes nõudsid, et ta võtaks oma kaebuse tagasi.

Kui Nusrat keeldus, pandi ta põlema.

Politsei teatel loodeti mõrv lavastada enesetapuna. Nusratil õnnestus aga põgeneda ja abi otsida.

Teades, et on rängalt põlenud, tegi Nusrat avalduse, mida filmis telefoniga tema vend.

„Õpetaja puudutas mind, ma võitlen selle kuriteo vastu viimase hingetõmbeni,” ütles Nusrat ja nimetas ka teisi oma ründajaid.

Nusrat, kelle keha pinnast oli põlenud 80%, suri neli päeva hiljem, 10. aprillil.

Juhtum kutsus Bangladeshis esile massimeeleavaldused. Peaminister Sheikh Hasina lubas avalikult, et ükski süüdlane ei pääse õigusemõistmisest.

Politsei, mis oli alguses seksuaalse ahistamise kaebuse tagasi lükanud, esitas mais süüdistused 16 inimesele. Prokuratuur nõudis surmanuhtlust.