Õnnetus leidis aset Inglismaal Northamptonshire'is Croughtoni õhujõudude baasi lähedal 27. augustil, kui sõiduautot juhtinud naine põrkas kokku mootorrattal liikunud 19-aastase Harry Dunniga, kes jättis õnnetuse tagajärjel oma elu, vahendab uudistekanal The Guardian.

Inglise politsei teatas, et 42-aastane ameeriklanna, keda õnnetuse põhjustamises kahtlustatakse, pages Ühendkuningriigist, kuigi oli varem korrakaitsjatele öelnud, et ta ei kavatse lähiajal riigist lahkuda.

“Järgisime pärast juhtunut kõiki tavapäraseid protseduure, sh tegime tihedat koostööd kahtlustatavaga, kes oli toona valmis meiega igakülgselt suhtlema ja oli meile varem lubanud, et tal ei ole kavas lähiajal riigist lahkuda," ütles kohaliku politsei esindaja Sarah Johnson.

Ta lisas, et "politsei kasutas kõiki võimalusi diplomaatiliste kanalite kaudu", tagamaks uurimise jätkumine, sh tegi koostööd välisministeeriumiga, märkides, et "Harry Dunni perekond väärib õiglust ja selle saavutamiseks tuleb kõigi asjaosaliste kaasabil läbi viia täielik ja põhjalik uurimine".

Hukkunud poisi ema Charlotte Charles Banbury ütles, et perekond ei tea, "kuidas neil on võimalik hakata oma lähedast leinama".

Ta rääkis Sky Newsile: "Kõik armastasid teda, me oleme seest ja väljast täiesti purustatud, kõik valutab päeval ja öösel. Meil pole midagi. Pole õiglust. Meil pole midagi, mis laseks mõistusel puhata."

Välisminister Dominic Raab ütles, et ta kutsus USA suursaadikut üles väljendama Ühendkuningriigi pettumust nende otsuses ja kutsus riiki üles oma otsust ümber vaatama.

"Soovin avaldada kaastunnet perele, keda see traagiline juhtum puudutab," ütles Raab.

USA suursaatkond Londonis teatas, et avaldas Dunni perekonnale oma "sügavaimat kaastunnet" pärast õnnetust, "milles osales sõiduk, mida juhtis USA diplomaadi abikaasa".

USA esindus teatas, et saatkonna ametnikud olid tihedas kontaktis vastavate Suurbritannia ametnikega. "Turvalisuse ja privaatsusega seotud kaalutlustel ei saa me kinnitada seotud isikute identiteeti, kuid võime kinnitada, et perekond lahkus Suurbritanniast."