Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder kinnitas eile, et Rehel on kehtiv relvaluba, kuid puudub ametlik relv. Lisaks märkis Põder, et Rehe võib olla suitsiidne. Politsei lähtub otsingute käigus vaatamata suitsiidiohule sellest, et mees leitakse elusa ja tervena.

Politsei põhiline versioon oli kahel päeval see, et Rehe on kodu lähedal. Siiski pole välistatud, et ta rööviti või lahkus hoopis ise välismaale.

Teisipäeval kella 21.30 ajal lõpetati otsingud Rehe kodulähedases metsas meest leidmata.

"Otsisime metsamassiivi droonide ja inimeste ning koertega läbi. Otsingutel osales üle 50 politseiametniku ja vabatahtliku," ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder.

Lisaks kontrollis politsei lähedastelt või kaaskodanikelt tulnud vihjeid ja vaatas üle otsingupiirkonda jäävad veekogud, kuid meest ei leidnud.

"Otsustame homme (kolmapäeval - toim.), millise taktikaga otsinguid jätkata. Kui kellelgi on infot Aivari võimaliku asukoha kohta, ootame jätkuvalt vihjeid hädaabinumbril 112," rääkis Põder.

Välijuht Mihkel-Jaagup Laats ütles eile Delfile, et Rehe otsinguid raskendab see, et tal polnud kaasas telefoni, mille abil saaks teda positsioneerida ega rahakotti, kaardimaksete järgi saaks samuti aimu mehe asukohast. Laatsi sõnul oli politsei esialgne strateegia alustada otsimist kohtadest, kus Rehe käis ja mida tundis ning edasi liigutakse vähemarvatavatesse kohtadesse.

Tuttavad on mures

Eile enne kella üheksat hommikul olid Rehe maja juures kaks mehe endist kolleegi. Rehe kodu juures viibis ka politseinik, kes andis meestele juhised otsinguteks. Endised kolleegid lahkusid autodes otsingutele.

Aivar Rehe naaber ütles eile Delfile, et Rehe on Mähel kümmekond aastat elanud ning tunneb sealset metsa väga hästi, kuna käib oma koertega tihti jalutamas. "Sellesse metsa pole võimalik ära eksida," märkis naaber selgitades, et mets on küll tihe, kuid igal pool seisavad viidad. "Padrikut seal pole," lisas ta.

Naaber, kes nägi Rehet viimati juuli lõpus, ütles, et Rehe käis viimasel ajal alati kapuuts peas ning oli kõhnaks jäänud. Täna varahommikul nägi naaber samuti üht meest, kapuuts peas, eemal liikumas, kuid tal oli mobiiltelefon käes. Politsei sõnutsi Rehel telefoni kaasas polnud.

Esmaspäeval käis politseinike käest Rehe otsingute kohta uurimas ka ettevõtja ja pangandustegelane Indrek Neivelt.

Indrek Neivelt (paremal) käis politseinike käest Rehe otsingute kohta uurimas.

Välismeedia tähelepanu

Rehe kadumisest kirjutas eile USA majandusuudiste agentuur Bloomberg. "Danske rahapesuskandaal mõjus panga väärtusele laastavalt," seisis artiklis. Ka peale küsitlemist ei peetud Rehet kahtlustatavana kinni.

Majandusuudiste väljaanne Financial Times kajastas samuti Rehe kadumist. "Eesti politsei alustas teist otsingupäeva, et leida endine Danske panga juhtivtöötaja, kes manageeris panga siseasju rahapesuskandaaliga samal ajal," teatas Financial Times. "Kellegi kolmanda osapoole käsi politsei hinnangul Rehe kadumises süüdi pole," lisas väljaanne.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder ütles eile, et on alust arvata, et Aivar Rehe elu on ohus. "Tavapäraselt jalutab ta koeraga, kuid eile hommikul koera kaasa ei võtnud. Igasugune ebatavaline käitumine võib viidata ohule," selgitas Põder.

Politsei lõpetas eile õhtul kella 23.15 ajal pimeduse saabumise tõttu Pirital Aivari aktiivsed otsingud.

“Keskendusime otsingutel tema koduümbrusele, kus ta sageli jalutamas käib,” ütles Põder.

Ligikaudu 40 inimest, kellest peaaegu pooled olid vabatahtlikud, otsisid Aivarit jalgsi, koerte ja droonidega.

“Kontrollisime kogu meile teada olevat infot, sealhulgas ka häirekeskusele edastatud vihjeid Aivari võimaliku asukoha kohta, kuid otsitavat meest enne pimeda saabumist ei leidnud,” rääkis Põder.

Politsei ja vabatahtlikud paluvad inimeste abi

Kui keegi on Aivarit esmaspäevast saadik näinud või omab infot tema asukoha kohta, palub politsei sellest teatada hädaabinumbril 112. Teatada võib ka vabatahtlike päästjate ühendusele Kadunud, telefonil 6616 776.

Mees on 180 cm pikk, tal on hallisegused lühikesed juuksed. Aivaril võib seljas olla must dressipluus ning jalas mustad dressipüksid (kirjaga Collistar) ja mustad valge tallaga tossud.

Aivar Rehe lahkus esmaspäeva hommikul kella kümne ajal Pirital Mähel asuvast kodust ning lähedastel puudub teadmine tema praeguse asukoha kohta.

Aivar Rehe

Aivar Rehe on Eesti pangandustegelane. Ta juhtis kümmekond aastat (sellest kuni 2012. aastani Sampo panga tegevjuhina) Danske Banki Eesti haru ajal, mil pangas toimus ulatuslik rahapesu. Danske Banki Eesti filiaali kaudu liikus aastatel 2007-2015 200 miljardit eurot kahtlase päritoluga raha.

Rehe jäi skandaali osas kidakeelseks, kuid ütles Ärilehele 2017. aastal, et Danske Eesti filiaalis olid juurutatud seadusest tulenevad rahapesuvastased protseduurid, mis vastasid rahvusvahelistele standarditele.

2018. aastal algatas riigiprokurör Danske Eesti filiaali osas kriminaaluurimise. Keskkriminaalpolitsei pidas aasta lõpus kinni kümme endist Eesti haru töötajat. Rehele kahtlustust toona ei esitatud.

Varema on Rehe töötanud Eesti Hoiupanga ning Hansapanga juhatuses, olnud Eesti maksu- ja tolliameti peadirektor (2004–2006) ja Sampo Panga, hilisema Danske Banki Eesti haru juhatuse esimees ja Eesti pangaliidu juhatuse esimees.

Jaga
Kommentaarid