Area 51 puhul on tegemist Nevadas asuva kõrbealaga, kus USA õhuvägi oma salajasi eksperimente läbi viib. Vandenõuteoreetikute ja tulnukahuviliste hinnangul on ala tihedalt seotud UFO-de ja maaväliste organismidega ning nende meelest just seetõttu ameeriklastel seal sõjaväebaas ongi.

Lincolni maakonna šerifi büroo teatel võeti reedel üks inimene vahi alla, ent seda mitte tulnuka vabastamise, vaid avalikus kohas urineerimise eest. Hiljem peeti õhuväebaasi erinevate väravate juures kinni veel neli inimest.

Ametlikul hinnangul kogunes Area 51 ümbrusesse nädalavahetusel mõni tuhat inimest, kellest sadakond alustas öö hakul politsei valvsa pilgu all teekonda õhuväebaasi väravateni, kust neil tuli aga taas ots ringi keerata.

Kuigi päev möödus tulemusteta, otsustati õhtul maha pidada üks korralik pidu ning nii kerkis Area 51 lähedale peolava, kus tulnukahuvilistel oli võimalik varajaste hommikutundideni tantsu vihtuda.

Ürituse looja Matty Roberts ise kutsus viimastel päevadel ajakirjanduse vahendusel inimesi aga üles mitte Area 51 juurde minema, öeldes, et lõi Facebooki-lehe naljaga.

USA õhuvägi, kelle alluvusse Area 51 baas kuulub, andis enne üritust teada, et nendele salajaste sõjaväebaaside tormijooksuga ähvardamine nalja ei tee. Õhuväe esindaja ütles Washington Postile, et "USA õhuvägi on valmis Ameerika Ühendriike ning selle vara kaitsma."

USA võimud tunnistasid salajase baasi olemasolu Nevada kõrbes ametlikult alles mõne aasta eest.