Täna tehakse taas ajalugu. Mullu panid eestlased maailma suurima kodanikuaktsioonina esimest korda ajaloos mitusada riiki koristama. Tänavu koristab taas terve maailm.

Maailmakoristuspäeva korraldusmeeskonna Eesti staap kolis tänaseks Eesti Päevalehe ja Delfi ühistoimetusse – meilt saab kõige kiiremini teada, kuidas terve Eesti ja planeet Maa järgemööda puhtaks saab.

Kõige värskema ülevaate päeval toimuvast andis neljatunnine Delfi podcast-saade, mida juhtisid Eesti Päevalehe ajakirjanik Anette Parksepp ja Delfi Forte ajakirjanik Jan-Matthias Mandri.

Meie otsestuudios käisid eksperdid, kes rääkis Eesti prügimajanduse hetkeseisust ja kõige põletavamatest jäätmeprobleemidest nii maal, metsade all kui ka meres. Kohal oli ka keskkonnaminister Rene Kokk.

Lisaks käisid külas ka keskkonnasõbralikud Genka, Saara Pius ja Noep, kes rääkisid, kuidas nemad oma väikeste tegudega loodust säästa üritavad.

Stuudios olid mõistagi kohal ka maailmakoristuspäeva korraldajad, eesotsas Mart Normetiga. Samuti räägiti inimestega koristuspaikades üle Eesti.