"Seitse aastat ja veidi vähem kui kaks kuud vallavanemana. Palju oleks veel teha, kuid suur töö on samas ka tehtud. Sestap otsustasin eile, Kalle Pallingu lahkumise avaldus järgselt, et võtan vastu uue väljakutse ja alustan oktoobris tööd rahvasaadikuna riigikogus," ütles Võrklaev.

"Tänan oma meeskonda, kellega koos oleme kõiki neid asju teinud. Nii oma kõige lähedasemaid abilisi, tarkasid nõuandjaid, vapraid abivallavanemaid, meie usinaid ametnikke aga ka kõiki allasutuse juhte ja personali, kelle peale saab alati loota ja kellega koos oleme seitsme aasta jooksul Rae vallast loonud ühe hinnatuima elamispaiga," sõnas Võrklaev.

Oma uut tööd, mis muuhulgas sisaldab ka kohta keskkonnakomisjonis, soovib Võrklaev teha samasuguse pühendumuse ja kirega nagu tööd vallavanemana. "Kindlasti võtan mitmed väljakutseid endaga kaasa Raes oldud ajast aga põnevusega ootan ka võimalust end viia süvitsi kurssi kõikide minu jaoks uute keskkonda ja loodushoidu puudutavate teemadega, mis komisjoni lauale satuvad," märkis ta.

"Minu jaoks oluliste teemade ringi kuuluvad muidugi transpordi küsimused ja meie ettevõtjate ning elanike probleemid sellega. Usun, et kaasaegsed ja keskkonnasõbralikud liikumisviisid on üheks võtmekohaks ka paljude ühiskonda laiemalt mõjutavatele väljakutsete lahendamisel nagu ääremaastumine ja keskkonna heaolu," ütles Võrklaev.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Kalle Palling teatas augusti alguses, et lahkub poliitikast ning läheb tööle erasektorisse rajama ülemaailmset kindlustusettevõtet uue majanduse platvormidele. Põhjust poliitikast väsida andsid Reformierakonna sisemised pinged ning saamata jäänud ministrikoht.

Riigikogu valimistel kogus Palling Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas 1655 häält. Võrklaeva häältesaagiks kujunes 1025.