Tuhanded inimesed Bahama saartel on kadunud ning otsingu- ja päästemeeskondadel pole õnnestunud veel mõnda piirkonda jõuda, vahendab uudistekanal Sky.

Orkaan Doriani tehtud kahju Bahamadel on siiani suuresti teadmata. Ametnikud ja päästejõud hakkavad alles nüüd, nädal pärast 5. kategooria tormi tabamist jõudma kõige rängemini mõjutatud piirkondadesse.

Telekanali Sky News reporteril Amanda Walkeril õnnestus jõuda High Rocki - ühte kõige rängemalt kannatada saanud Bahama linna. Ta kirjeldab, kuidas maha langenud elektriliinid jooksevad risti üle tee ja kõikjal on näha rususid.

Kohalik elanik Dan Kemp, kes naaseb esimest korda pärast maru oma kodulinna, ütleb uudistekanalile: "Olen orkaane üle elanud küll, kuid mitte midagi sellist. Ma pole kunagi midagi sellist näinud."

"See on täielik häving."

Dan teab praktiliselt kõiki, keda ta linnas kohtab. Ta peatub, et kontrollida, kas tema sõpradega on kõik korras, pakkudes neile hädavajalikku vett. Vaevu suudab ta oma silmi uskuda, kui möödub oma naisevenna majast. "Uskumatu - see on lihtsalt kadunud," nendib ta.

Vaatepilt kohapeal on hingemattev. Väikese linna politseijaoskond on rusudes, meditsiinikeskus maatasa tehtud - kõik emakese looduse poolt. High Rockis elas 500 inimest. Orkaani ajaks jäi linna 40 inimest, kellest 17 on endiselt kadunud.

Inimesedki näevad rusutud välja. Kohalik elanik Kenneth Rolle istub oma hävinud kodu ees: katus on läinud, tema diivan on sarikate alla mattunud. Ta näib olevat täielikus šokis, kui näitab ajakirjanikule oma venna ratastooli. "Ta on kadunud. Ta on surnud." Hirm, mida inimesed oma viimastel hetkedel pidid tundma, on kujuteldamatu.

Pastor Cecil Kemp päästis oma naabri, kes vee tõustes elu eest puu külge klammerdus. "Ma ei saa lasta kellelgi niimoodi surra."

Dan Kempi tütar läheb vaatama oma vanavanemate kodu. Midagi pole järele jäänud - pole uksi, aknaid, katust - ainult vundament. Tema pere on elus, ent „meil pole praegu midagi - pole riideid ega kodu. Mitte midagi."

Elanike sõnul tuli põhjast tohutu laine ja hävitas kõik oma teel. See oli nii võimas, et viis endaga kaasa autod, tualettruumid, televiisorid, kosmeetika, absoluutselt kõik - terve linn jäi vee alla, mis neelas ühes nende kogukonna.

Hirmunud ilmega koerad longivad varemete ümber - jääb segaseks, kuidas nad ellu jäid. Inimesed on traumeeritud - vajavad hädasti toitu ja peavarju. Dan naaseb linna võimalikult paljude varudega. Ta ütleb, et tema linn saab taas jalule, kuid see võtab aastaid.