ERJK 13. juuni koosolekul oli päevakorras küsimus, kas TRE Raadio saate „Räägime asjast“ puhul on tegemist EKRE propagandaga ehk erakonna või selle liikmete poliitilise reklaamiga, kuna saates esinevad vaid EKRE poliitikud ja selles käsitletakse vaid sama erakonna maailmavaatelisi teemasid.

Komisjon analüüsis saateid, mis olid eetris kahel Euroopa parlamendi valimistele eelnenud kuudel ning otsustas 15. augustil toimunud koosolekul, et "Räägime asjast" edastab EKRE poliitilist sõnumit.

Sellest lähtuvalt saatis ERJK septembri algul EKRE-le järelpärimise, milles küsis erakonnalt selgitust EKRE majandusliku seose kohta saate "Räägime asjast" rahastamisel.

ERJK ootab 13. septembriks vastuseid järgmistele küsimustele:

  1. Kas sarisaade „Räägime asjast“ on toimetuse tellimusel valmiv saatekava osa või saate tegijate poolt ostetud eetriaeg, mille sisu üle toimetuslikku kontrolli ei teostata?
  2. Kui tegu on ostetud eetriajaga, siis kes on saatesarja eest tasuv füüsiline või juriidiline isik? Kas saatesarja rahastab EKRE erakonna vahenditest või mõni erakonna liige? Kui tegu on erakonna kuluga, palun esitada komisjonile arvete tasumist tõendavad dokumendid.
  3. Kui saatesari valmib toimetuse tellimusel, siis kas TRE raadio tasub saates osalemise eest EKRE-le või EKRE liikmetele (saate osalistele)?