„Meie heade kahepoolsete suhete nurgakivi on järjest tihenev majanduskoostöö ning sealsed investeeringud on meile väga teretulnud,” kommenteeris Ratas kohtumist. “Näiteks võitis Türgi ettevõte Akinal Grupp mullu meil aasta välisinvestori auhinna. Samuti on lisandunud lennuühendused aidanud kaasa turismi arengule ning parandanud ettevõtjate koostööd. Lisaks teeb meile rõõmu ka see, et türklased tunnevad üha suuremat huvi meie heade ülikoolide vastu.“

Õhtul välisministeeriumis antud pressikonverentsil tänas Reinsalu Türgit varasema osalemise eest Balti õhuturbemissioonil ja märkis, et Türgi õhuväelased on siia alati uuesti teretulnud.
Cavuşoğlu mainis, et kaubasuhete parandamiseks on otsustatud luua Eesti-Türgi kaubanduskomisjon ja teema arutamist jätkatakse Türgi kaubandusministri Ruhsar Pekcani eelseisval Tallinna-visiidil. Samuti märkis Cavuşoğlu, et nii Türgit külastavate Eesti turistide kui Eestis õppivate Türgi tudengite hulk on kasvamas. “Türgi jätkab NATO algatuste toetamist, sealhulgas idatiival ja Eestis,” märkis Cavuşoğlu.

Vastuseks ERR-i küsimusele, mida arvata Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani eilsest Moskva-visiidist ja võimalikust plaanist osta Vene hävituslennukeid Su-57, vastas Cavuşoğlu, et Türgi eelistaks relvastust osta NATO liitlastelt, ent sellega on olnud probleeme. “Tahtsime osta õhutõrjesüsteemi liitlastelt, eeskätt USA-lt, aga ei saanud,” ütles minister. “Pidime ostma [venelaste] S-400 süsteemi. Oleme endiselt osa F-35 programmist, aga USA on tekitanud ka siin probleeme. Meil on hävituslennukeid vaja ja kui me ei saa F-35 osta, peame otsima alternatiive.”

Cavuşoğlu lisas, et head suhted Venemaaga ei takista Türgil omamast suurepäraseid suhteid Ukrainaga ning sarnaselt Eestile ei tunnista Türgi kunagi Krimmi annekteerimist. “Meie suhted Venemaaga ja suhted ülejäänud NATO-ga ei ole üksteist välistavad,” ütles minister.