"Loomulikult alati, kui on poliitilised pinged, kasutab opositsioon seda ära vastasseisu võimestamiseks. Tähtis on juhinduda õigusriigi põhimõtetest ja minu hinnangul lahendas peaminister selle kriisi kiirelt ja resoluutselt," ütles Reinsalu Mart ja Martin Helme katse kohta tagandada politseijuht Elmar Vaher ebaseaduslikult ametist.

President Kersti Kaljulaid ütles eile pärast peaministriga kohtumist, et rahandusminister Martin Helmel ei peaks valitsuses kohta olema.

"Tegeleme sisuliste küsimustega, mitte eelmise nädala ja kuu kriiside klaarimisega," sõnas Reinsalu.

Kaljulaidi roosiaias peetud kõnele kirjutab Reinsalu enda sõnul alla. Ühe olulisema mõttena jäi talle kõnest kõlama, et peame väärikalt austama vabadusvõitluse perioodi. "Seda vaprust ja meelekindlust, mis oli Eesti rahvas, aga eriti nendes naistes ja meestes, kes julgesid oma elu ja vabaduse kaalule panna," ütles ta.

"Ehk oleks võinud president tugevamalt puudutada Eesti rahvusliku iseolemise mõõdet, sest Balti apelli kandmisel oli oluline, et Eesti rahvas jääb kestma lisaks personaalse vabaduse perspektiivile," lisas Reinsalu.