Raketikatsetus oli kuues vähem kui kuu jooksul, vahendab BBC News.

Kaks raketti lasti välja kohaliku aja järgi kella 8 ajal ning need lendasid 230 kilomeetri kaugusele ja jõudsid 30 kilomeetri kõrgusele, teatas Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee.

Lõuna-Korea president Moon Jae-in lubas kõnes Korea Jaapani võimu alt vabanemise aastapäeva puhul ühendada Korea poolsaare 2045. aastaks.

Korea jagati kaheks riigiks pärast Teist maailmasõda.

Moon ütles, et eesmärk saavutada Korea poolsaare tuumarelvavabaks muutmine on tema kõige kriitilisem teelahe.

„Uus Korea poolsaar, mis toob endale, Ida-Aasiale ja maailmale õitsengu, ootab meid,” ütles Moon televisioonis üle kantud kõnes.

Põhja-Korea seadis oma avalduses küsimuse alla dialoogi mõttekuse, kui „isegi praegusel hetkel jätkab Lõuna-Korea oma ühiseid sõjaväeõppusi ja tal ei ole mingit õigust rääkida rahumeelsest majandusest või rahumeelsest režiimist”.

„Me isegi küsime, kas tema mõtteprotsess on korras, kui ta mainib „läbirääkimisi” Põhja ja Lõuna vahel, mängides samal ajal välja sõjastsenaariume, mis planeerivad hävitada enamiku meie armeedest 90 päevaga,” öeldi Põhja-Korea avalduses Mooni kohta. „Ta on tõesti häbitu mees.”

Ummik tuumaläbirääkimistel on täielikult põhjustatud Lõuna-Korea otsusest korraldada õppused, teatas Põhja-Korea taasühinemise alane kõneisik.

„Meil ei ole Lõuna-Korea ametnikele rohkem sõnu öelda,” teatas ametnik Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA vahendusel.