Kapo algatas Rahvaliitu kuuluva Mae tegevuse uurimiseks väärteomenetluse selle aasta kevadel pärast seda, kui riigikogu korruptsioonikomisjon leidis, et Mae on esitanud oma varandusliku seisu kohta valeandmeid, kirjutab Postimees.

Korruptsioonikomisjoni kahtlusi omakorda uurinud kapo leidis aga, et riigikogulane Mae pole oma majanduslike huvide deklaratsioonis teadlikult valeandmeid esitanud, ja lõpetas väärteomenetluse.

Ainus asi, mis kapo leidis, oli Maele kuulunud vana veoauto ZIL-131, mille ta oleks pidanud riigikogulasena samuti deklareerima. 2002. aastast pole aga Mae seda teinud. Mae põhjendas seda asjaoluga, et ta lasi kasutuskõlbmatu veoki juba mitu aastat tagasi vanarauaks vedada ning arvas, et kui ta seda ise kohustuslikus korras ümber ei registreeri, siis kustub see ka autoregistrist.

Korruptsioonikahtlus kerkis Mae kohale selle aasta alguses, kui Keila elanikud seadsid riigikogu korruptsioonikomisjonile 52 Keila elaniku saadetud kaebekirjas, kahtluse alla Mae majandushuvide deklaratsiooni õigsuse.