Hongkongi valitsusjuht Carrie Lam ütles aga täna pressikonverentsil, et „seadust rikkuv tegevus vabaduse nimel” kahjustab õigusriiki ja Aasia finantskeskuse taastumine valitsusvastastest meeleavaldustest võib võtta palju aega, vahendab CNBC.

Peking teatas, et ulatuslikud valitsusvastased meeleavaldused poolautonoomses linnas näitavad „terrorismi võrseid” ja sellise vägivalla eest tuleb karmilt karistada „ilma leebuse ja halastuseta”.

Hongkongi lennujaam avati kohaliku aja järgi täna varahommikul. Eile tühistati seal väljuvad lennud sinna kogunenud meeleavaldajate tõttu. Tänaseks oli lennujaama oodata istumismeeleavaldust.

Hiina ametnikud nimetasid eile meeleavaldajate tegevust „segaseks” ja väitsid, et see kujutas endast terrorismi ilmumist linna.

„Radikaalsed Hongkongi meeleavaldajad on korduvalt kasutanud ohtlikke vahendeid politseiametnike ründamiseks,” ütles Hiina valitsuse Hongkongi ja Macau asjade büroo esindaja Yang Guang eile pressikonverentsil.

Eile pärastlõunal avaldas Hiina riiklik ingliskeelne ajaleht Global Times video relvastatud rahvapolitsei koondumisest Hongkongiga piirnevas Shenzhenis.

Hiina kommunistliku partei ametlik häälekandja Renmin Ribao avaldas Hiina sotsiaalmeedias avalduse, milles öeldi, et relvastatud rahvapolitsei on Shenzhenis valmis, et tegeleda rahutuste, häirimise, suurema vägivalla ja kuritegevuse ning terrorismiga seotud ühiskondliku julgeoleku probleemidega.

Global Timesi hiinakeelses väljaandes Huanqiu Shibao öeldi, et „kui Hongkongi rahutustes osalejad ei mõista märguannet, et Shenzhenis koguneb relvastatud politsei, paluvad nad enesehävitust”.