Hetkel on kõik alpinistid laskunud tagasi baaslaagrisse ja mägi tehtud. Grupijuht Priit Joosu sõnul oli tõus raskem, kui oodata võis. Nõlval kuni 6900 meetri kõrguseni oli palju värsket lund ja teerajamaine võttis kõvasti energiat, teatasid alpinistid oma sotsiaalmeedia leheküljel.

Viie kilomeetri pikkune mäehari Lääne-Pobeda tipust (6918 m) kuni peatipuni nõudis kõva tähelepanu ja vastupidavust. Laskudes lumesajus oli Priidu sõnul raske eristada harja piiri lumesajust. Allpool nõlval laskudes jäi osa gruppist ka 6100 m kõrgusel laviini. Intsident lõppes osalistele õnnelikult ja keegi vigastada ei saanud.

Jengish Chokusu on endise Nõukogude Liidu raskeim seitsmetuhandene mäetipp. Mägi asub Kesk-Aasias, Kõrgõztani ja Hiina piiril. Tegemist on Tian Shani kõrgeima tipuga. Mäge peetakse kogu maailma mastaabis väga raskeks kõrgmäeks ning seetõttu sellele kommertsreise ei korraldata.

Mäe raskus tuleneb lõhede ja serakkide rohkest liustikust, laviiniohtlikust nõlvast, vahelduvatest ning keerukatest ilmastikuoludest ning väga pikast harjast, mis asetseb kõrgemal kui 7000 meetrit. Tõusul ei kasutata kõrvalist abi kandjate või ettevalmistatud laagrite näol. Sageli on hooaegu, mille kestel ükski alpinist tippu ei jõua. Seetõttu tuleb Eesti ekspeditsiooni lugeda ka erakordselt edukaks, kuna seitsmest alpinistist neli jõudsid tippu.

Tõusuga Jengish Chokusu’le said Lumeleopardi tiitli Priit Joosu ja Ain Rästa. Joosu ja Rästa on ainsate eestlasena tõusnud kõigile viiele endise Nõukogude Liidu seitsmetuhandesele tipule: Tippudeks on Qullai Ismoili Somoni endine Kommunismi mäetipp (7495 m); Jengish Chokusu endine Pobeda (7439 m); Lenini mäetipp (7134 m) Korženevskaja (7105m) ja Han-Tengri (6995/7010 m).

Pobeda tipus on varem käinud ainult üks Eesti alpinist - Ilmar Priimets 10. augustil 1983.

Aastatel 1961–1984 olid Lumeleopardi tippudeks Kommunismi mäetipp (nüüd Ismoili Somoni mäetipp), Pobeda (nüüd Jengish), Lenini mäetipp ja Korženevskaja. 1985 – 1989 aastal oli Pobeda asemel, mis oli suletud ronimiseks Hiina ja NSVL vaheliste pingete tõttu, vajalik tõusta Han-Tengri tippu ning alates 1990. aastast on vajalik tõusta kõigile mainitud viiele tipule. Eestis on nüüd kuus ametlikku lumeleopardi nimetuse kandjat: Ilmar Priimets (1983), Jaan Künnap (1987), Kalev Muru (1987), Alfred Lõhmus (1987) ja Priit Joosu (2019), Ain Rästa (2019). Kristal on puudu Korženevskaja, puudujääk ilmselt tema võimeid arvestades saab õigepea likvideeritud.

Alpinistid jõuavad Eestisse tagasi 18 augustil, kell 10:40, Moskva-Tallinn lennuga.