Juuni lõpus avati Pärnu linnagaleriis keha- ja sooteemadele keskenduv ühisnäitus „Naine ja naine”. Näituse avamisel kooris Londonis elav kunstnik, feminist ja LGBT-aktivist Mare Tralla end protestiks riidest lahti ning kattis seksismivastaste loosungitega kinni Marko Mäetamme seitse tööd.

Õige pea hakkas foto end lahtiriietanud kunstnikust Twitteris kulutulena levima ning selle noppisid muuhulgas üles mitu välismaist paremäärmuslikku veebiportaali.

Kuna aktinäituse avamisel osales ka mitmeid alaealisi, on portaalid sellest kinni haaranud ning asunud Trallat süüdistama laste väärkohtlemises.

Näiteks märkis selle sündmuse ära USA äärmusparempoolne vandenõuteoreetik Alex Jones oma portaalis Info Wars, mille on näiteks Facebook viha õhutamise tõttu keelanud. Lakoonilises postituses jätab Jones mainimata mis laadi näitusega algatuseks üldse tegu oli ning pärib oma lugejatelt, kas nende meelest on tegu kunsti või laste ahistamisega.

Sarnast kajastust teevad veel mitmed teised äärmusparempoolsed portaalid ning foorumid. Näiteks portaal Gateway Pundit lisab omalt poolt hinnaguks veel sedagi, et oleks kunstnik olnud mees, oleks ta kindlasti selle teo eest arreteeritud ja vangi pandud.