Särisevad tingimused valitsesid Suurbritannias, Prantsusmaal, Belgias, Luksemburgis, Šveitsis, Hollandis ja Saksamaal, vahendab Deutsche Welle.

Saksamaal mõõdeti kõige aegade kõrgeim temperatuur, 42,6 kraadi Alam-Saksi liidumaal Lingenis.

Ka Pariisis oli temperatuur kõigi aegade kõrgeim, ulatudes 42,6 kraadini, ning turistid ja kohalikud otsisid värskendust purskkaevudest. Võimud ja heategevusorganisatsioonide töötajad jagasid kodututele vett ja päikesekreemi ning avasid nende jaoks päevakeskused, kus puhata ja duši all käia.

Äärmuslik kuumus kutsus kogu Prantsusmaal esile transpordihäireid. Võimud kutsusid inimesi vältima ühistransporti ja püsima kodus. Prantsusmaa kõrgeim temperatuur mõõdeti riigi lõunaosas Verargues’is – 46 kraadi – mis ületas 2003. aastal mõõdetud 44,1 kraadi Gard’i piirkonnas.

Suurbritannias jäid temperatuurid alla 40 kraadi. Londoni Heathrow’ lennuväljal mõõdeti 36,9 kraadi. See oli juuli rekord, aga Suurbritannia absoluutne rekord on 38,5 kraadi.

Ka Suurbritannias oli häiritud transport.

Hollandis ja Belgias tõusis kuumus 40 kraadini. Belgias oli kuumim päev pärast arvepidamise algust 1833. aastal.

Belgia rekord 40,6 kraadi mõõdeti Kleine Brogelis.

Antwerpeni sadamas vahistas politsei kaks meest, kes kutsusid appi päästjad, kui jäid konteinerisse luku taha, kui tulid sealt narkootikume ära viima.

Hollandis jõudis temperatuur 39,4 kraadini, mis purustas päev varem püstitatud rekordi.

Ilmateenistused ennustavad, et täna ja homme temperatuurid igal pool langevad.