Vanalinnas tasub Atspoli sõnul eriti tähelepanelik olla näiteks Lühikese jala, Neitsitorni ja Nevski katedraali ümbruses. Samuti Vanasadama aladel, kus on palju skandinaavia turiste.

"Aga tegelikult on iga piirkond ohtlik, kui oma asjad hooletusse jätad või alkoholiga liialdad. Siis muutub inimene ka taskuvarga sihtmärgiks," nentis Atspol. Eelkõige kehtib see turistide kohta, kes peomeeleolus taskuvarga huviorbiiti satuvad.

Uurija sõnul eelistavad taskuvargad ohvrina peamiselt pensioniealist turisti.

Valvsust ei tasu kaotada aga ka kohalikel tallinlastel, kes langevad varguse ohvriks pigem toitlustuskohtades. Põhjusteks samuti hooletus ja liigne alkoholi tarbimine.

"Kindlasti ei sõltu varguse toimumiskoht kohast kui sellisest, vaid ikkagi inimeste hulgast, kes piirkonnas viibivad. Iga Tallinna linnas liikuv inimene võiks iseenda südamerahuks teha kõik võimaliku, et taskuvarga elu raskeks teha," rõhutas Atspol.

Ta lisas, et taskuvaraste lemmikpaikades on tipptundidel väljas ka politsei lisajõud.

Kuidas end taskuvarguste eest kaitsta?
  • Ära kanna väärtuslikke esemeid seljakoti välistaskus ning ühistranspordis hoia kotti enda ees käes.
  • Ära hoia dokumente, raha, mobiiltelefoni riiete välistaskus.
  • Hoia kotti nii, et seda poleks kerge käest jõuga rebida.
  • Ära jäta oma asju järelevalveta ega kohtadesse, kuhu võõrastel inimestel on vaba juurdepääs.
  • Suhtu umbusklikult inimestesse, kes üritavad avalikes kohtades selge põhjuseta (nt midagi reklaamides või rääkides segast juttu) kontakti otsida. Tegemist võib olla grupiviisilise tegevusega, kus üks inimene juhib teie tähelepanu mujale, sel ajal kui teine varastab teie asju.